Aldemir: Hala yüzde 70'i geçemedik

Alanya'nın HES haritasındaki risk durumu, düşük seyirde ilerlese de bazı bölgelerinde halen risk sürüyor. Aldemir ise Alanya'da yaklaşık 10 bin kişinin aşısını tamamlamadığını belirterek bir an önce aşı yaptırmaları konusunda uyardı.

Aldemir: Hala yüzde 70'i geçemedik

Tüm Türkiye genelinde kullanılan Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında bulunan risk haritası, Alanya'nın koronavirüs salgınındaki risk durumunu gözler önüne seriyor. HES risk haritasına göre ilçe genelinde düşük risk hakim. Ancak bazı bölgeler halen haritada kırmızı olarak gösteriliyor. Bu da yüksek riski işaret ediyor.
KORONAVİRÜSÜN ETKİSİ SÜRÜYOR
Haritada Oba, Okurcalar, Avsallar, Kargıcak yer yer kırmızlıklar hakim oldu. Yabancı nüfusunun en yoğun olduğu ve en fazla göç alan mahalleler arasında yer alan Mahmutlar Mahallesi ise, pandeminin başından beri kırmızının esiri iken, bu kez düşük riskin olduğu mahalleler arasına girdi. Alanya'nın merkezi ise halen koronavirüsün etkisi altında.

YÜZDE 70'İ HALA GEÇEMEDİK
Alanya'da tam aşılanma durumunda henüz yüzde 70 oranı geçilmedi. Alanya İlçe Sağlık Müdürü Nadir Aldemir, "Birinci doz aşılılarda yüzde 70'in üzerindeyiz ama aşısı tamamlanmış olanlarda yüzde 70'in altındayız maalesef. Aşısız olanlarda ölümlü sonuçlar çıkabiliyor" dedi. 
TEK TEK ARANIYORLAR
Aşılama konusunda ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden Aldemir, Alanya'da ikinci doz aşısını olan sadece 10 bin vatandaş olduğunun altını çizdi. Aldemir, "Biz bugün Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasında aşılama yaptık. Önceki gün de yapmıştık. Köyleri bitirdik. Önceki günlerde liseleri de aşılamaya başladık. Biz elimizden geldiğince vatandaşa kolaylık göstermeye çalışıyoruz ama vatandaşın da kendisi talep etmesi lazım. Şu anda aşılamada olağanüstü bir değişiklik yok, stabil seyrediyor. Alanya'da ikinci doz aşısını tamamlamamış çok vatandaş var. Alanya'da 10 bin kişi civarında ikinci doz aşısını tamamlamamış insan var.Bizler vatandaşları tek tek arayıp aşıya çağrıda bulunuyoruz. Tam aşılı olmak için ikinci doz aşısını olması lazım hatta bağışık kabul edilmek için en az iki doz yapılmış üzerine de en az 15 gün geçmesi gerekiyor. Aşı belki bir, iki gün kırgınlık yapabilir ama hastalıktan korunmanın başka yolu yok" diye belirtti.
VELİ TALEP ETMELİ
Aldemir, 18 yaş altındaki çocukların velilerinin e-nabız'dan bir talep oluşturmalı gerektiğini söyledi. Aldemir, " Okullarda çocukların çoğu kendi ailelerine yaptırmışlar ama bizim hedefimiz yaptıramayan çocuklar varsa onlara da yaptırmak istiyoruz ama onlar 18 yaş altı olduğu için velinin e-nabız'dan bir aşı talabi oluşturması gerekiyor.Çocuk gelse bile veli talebi yaptırmadığı zaman biz okulda aşı yapamıyoruz.Biz okul idarecilerine bilgi verdik. Bu talebi bir an önce yaparlarsa biz de gittiğimizde hemen aşıyı yaparız" dedi.
AŞIYA SINAV ARASI
Öğrencilerin bu hafta sınav haftası olması münasebetiyle aşılamaya ara verdiklerini, haftaya kaldıkları yerden devam edeceklerini belirten Aldemir, " Alanya'da 27 tane lisemiz var. Önümüzdeki hafta aşılamaya kaldığımız yerden devam edeceğiz.Günde 5 liseyi bitiririz" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER