Aloe Vera çayı ile kilo verin

Aloe Vera'nın birçok faydasını ve kullanım şekillerinin hepimiz biliyoruz. Peki Aleo Vera'nın çayını ve zayıflamaya olan etkisini duymuş muydunuz? İşte Aleo Vera çayının zayıflatıcı etkisi..

Aloe Vera çayı ile kilo verin

Eski tarihlerden bu yana alternatif tıpta hastalıkların tedavisi için sıklıkla kullanılan Aloe Vera, günümüzde de birçok alanda kullanılmaya devam etmektedir. Faydalarından devamlı bahsedilen bu mucizevi bitkinin popülerliği 90 yılların başında tekrar başladı. Bu bitkinin faydaları yan ürünlerle birlikte piyasada sıklıkla tüketilmekte; Aloe Vera çayı, yağı, sabunu, jeli ve dahası… En fazla tüketilen Aloe Vera özlü ürünler arasına elbette çay girmektedir. Hazırlanışı ve günlük hayattaki pratikliği ile tercih edilenler arasında birinci sırada geliyor. Tüm bitkilerin kuşkusuz insan sağlığına katkıları ve hastalıkları tedavi desteği çoktur. Fakat Aloe Vera tüm bitkilerin biraz daha ötesinde bize sağlıklı bir yaşam sunuyor diyebiliriz.

ALOE VERA'NIN FAYDALARI

- Antioksidan özelliği sayesinde güneş yanıklarını hızlı bir şekilde tedavi eder. Bu yöntemi Aloe Vera sabunu ile gerçekleştirebilirsiniz.

- Düzenli olarak kullanılan Aloe Vera suyu cildin yaşlanmasını geciktirmektedir ve cildin yaşlanmasını sağlayan unsurları en aza indirmektedir.

- Cilt sağlığında da büyük etkisi olan bu bitki ile artık kurumuş ciltten ve kızarıklıklardan kurtulmanız mümkün.

- Damar tıkanıklıklarına da bilinen faydasından dolayı kolesterolü en uygun seviyede tutar.

- Yüksek kolesterolün düşmesinde etkili olan Aloe Vera çayı ile sağlıklı bir hayata bir adım daha yaklaşmış olacaksınız.

- Mide sağlığından, kabızlığa uzanan tüm sindirim sisteminde de faydaları görülmektedir.

- Sedef hastalığı, radyasyon etkilerini azaltmak, böcek sokmaları, akneler, şişkinlik, bağırsak enfeksiyonu gibi daha birçok alanda Aloe Vera faydaları karşımıza çıkmaktadır.

ALOE VERA İLE KİLO VERMEK

Bu inanılmaz bitkinin faydaları ve kullanım alanları hakkında sürekli yeni şeyler keşfediliyor. Aloe Vera metabolizmayı hızlandırdığı için yağ yakmanızda yardımcı olur, bedeninizdeki atıklardan kurtulmayı sağlar, yiyecekleri daha iyi sindirmenizi sağlayarak, bağırsaklarınızın daha hızlı çalışmasını sağlar. Ve bunun gibi daha birçok faydasından dolayı Aloe Vera ile kilo vermek mümkün hale gelebiliyor. Bir bitkinin yapraklarındaki jelden oluşabilecek faydalar, herkesi hayrete düşürmektedir. Peki, kilo vermek için önerilen kullanım şekiller nasıldır?

Limon suyu ve Aloe Vera; bedeninizdeki toksinleri atarak güne daha dinç başlamanızı sağlayan bu karışımın sabah tüketilmesi tavsiye edilir.

Salatalık, ananas ve Aloe Vera; sindirim sistemine desteği olan bu karışımın yemekten sonra tüketilmesi önerilmektedir.

Zencefil ve Aloe Vera çayı; iltihap sökme, arındırıcı etkisi, sindirime yardımı ile etkisi biline zencefil ile Aloe Vera bir araya geldiğinde fazla yağların atılmasına yardımcı olur. Bu karışımın öğleden sonraları tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Tüm tüketim ürünlerinde olduğu gibi, Aloe Vera bitkisini tüketirken de dikkat edilmesi gereken hususlar vardır: Uzun süre ve sıklıkla kullanılmaması, hamilelik döneminde ve 12 yaş altındaki çocuklarda ağızdan alınmaması, planlanan operasyondan 2 hafta önce kullanımının durdurulması önerilmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER