Bir hastalığın daha çaresi bulundu!

Çağın hastalığı olarak adlandırılan Alzheimer hakkında çalışmalar yürüten Rus bilim insanları, hastalığ durduran kimyasal bileşenler sentezlemeyi başardı.

Bir hastalığın daha çaresi bulundu!

Alzheimer, Parknson ve Demans gibi nörolojik hastalıklar üzerine çalışma yürüten Rus bilim insanları, Alzheimer hastalığını durdurmanın yöntemini bulduklarını belirtti.

ALZHEİMER HASTALIĞINI DURDURMANIN YÖNTEMİ BULUNDU

Rusya’daki Ural Federal Üniversitesi’nden bilim insanları alzheimer hastalığının gelişiminin durdurulmasına yönelik yeni bir yöntem geliştirdi. Uzmanlar nöronların bozulmasını önleyebilen bir kimyasal bileşen üretti.

Rus bilim insanlarının yaptığı araştırmanın sonuçları European Journal of Medicinal Chemistry dergisinde yayınlandı.

TEDAVİ EDİCİ ETKİSİ GÖZLEMLENDİ

Başta Alzheimer hastalığı üzerine yoğunlaşılan çalışma sırasında yeni indolil ve pirolilazin dizini molekülleri elde edildi. Bu moleküller hücre içindeki süreçleri tetikleyerek amiloid yapıların fazlalığıyla savaşabiliyor. Beyindeki amiloid yapıların artması zamanla ‘yaşlılık’ hastalıklarının oluşumuna neden oluyor.

Açıklama: Alzheimer hastalığı

Uzmanların bulduğu bileşenin bir başka avantajı da düşük toksisite ve verimli sentez teknolojisine sahip olması.

Alzheimer ve travmatik beyin hasarından sonra oluşan ikincil yaralanma durumlarında hücre modelleri üzerinde yapılan incelemelerde keşfedilen yeni bileşenin kaydadeğer düzeyde tedavi edici etki gösterdi.

Araştırmalar sırasında yeni bileşen sayesinde nöronal hücrelerin hayatta kalma oranında da artış olduğu gözlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER