Blenderdan geçirilmemesi gereken besinler

Blenderdan ya motora zarar vereceği için ya da sağlık sebeplerinen dolayı geçirilmemesi gereken besinleri sizin derledik.

Blenderdan geçirilmemesi gereken besinler

Bazı besinler blenderdan geçirilmeye uygun değildir. Yapıları veya kimyaları nedeniyle en iyisi ya direk yemek ya da kesmek olabilir.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZE VE MEYVELER

Yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi lif miktarı yüksek gıdalar da karıştırıcılarda parçalandığında vitamin ve mineral kaybederler.

KURUTULMUŞ DOMATES

Kuru domateslerin deri gibi dokuları blenderda sıkışmaya sebep olabilir. Bu nedenle evvelinde onları yumuşatmaya gerek var. Kuru domatesleri karıştırıcıdan geçirmeden evvel yaklaşık 5 dakika su dolu bir kase içinde dinlendirin.

PATATES

Profesyonel şefler, nişastalı yapıya sahip olan patatesin parçalandıktan sonra ağızda hoş olmayan tat bırakacaklarını belirtiyorlar.

ZENCEFİL

Lifli yapısı blender’da onların parçalanmasına izin vermeyecek, ve iplik iplik bir izlenime sebep olmasını sağlayacaktır. Onları bu biçimde yemek lezzet vermez. Zencefilin doğranması en sağlıklı olanıdır.

DONDURULMUŞ MEYVELER

Dondurulmuş meyveler, karıştırma bıçaklarının çatlamasına ya da kırılmasına sebep olabilir. Donmuş meyveleri karıştırıcıdan geçirmeden evvel buzlarının çözülmesini bekleyin.

FINDIK

Fındık, kahve çekirdekleri vb. gıdalar, sadece bıçak değil karıştırıcıların motoruna bile hasar verebilir. Blender bıçağı, son derece sert olan bu besinleri parçalamak için zorlanabilir ve neticesinde karıştırıcıların motorları zarar görebilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER