Burun tıkanıklığı için ne yapılır?

Soğuk algınlığı, grip ve alerjik reaksiyonlarda sık görülen burun tıkanıklığı kişinin nefes almasını engellediği için yaşamının da olumsuz etkilenmesine neden olur. Burun tıkanıklığı nasıl giderilir? Detaylar haberimizde...

Burun tıkanıklığı için ne yapılır?

Soğuk algınlığı, grip ve alerjik reaksiyonlarda sık görülen burun tıkanıklığı kişinin nefes almasını engellediği için yaşamının da olumsuz etkilenmesine neden olur. Kulakta enfeksiyon yaratması ya da uykudan huzursuz bir şekilde uyanma gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Sizin için tıkalı bir burnu temizlemek için hızlı ve etkili bir yöntemi derledik.

TIKANIKLIK İÇİN NEM ÖNERİLİYOR

- Nem, burun tıkanıklığına fayda sağlar. Odanızda kaloriferin üstüne bırakacağınız bir bardak su havanın nemini korumayı sağlayacaktır. Buna ek olarak odanın nemli olması için buhar makineleri de kullanabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ

- Elma sirkesi mukusun incelmesine fayda sağlarken aynı zamanda asidik yapısından dolayı burnun içerisinde bakteri ve virüs oluşumunu önleyerek tekrar mukus üretimini engeller. Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı bal ekleyerip gün içerisinde 2 defa içerek burun tıkanıklığına çözüm sunabilirsiniz.

- Diğer bir yöntem ise bir bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesini ekleyerek bu karışımı burnunuzdan çekerek burnunuzu rahatlatmanızdır.

ÇÖZÜM ZENCEFİL...

- Zencefil çayı burun tıkanıklığına iyi gelir. 2 bardak suyu kaynatıp içine 2 tatlı kaşığı zencefil tozu ekleyin. 10 dakika beklettikten sonra süzün. Bu burun tıkanıklığınızı önleyecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER