Çörekotu yağının faydaları nelerdir?

Asya bölgesine ait bir bitki türü olan çörek otu çok eski tarihlerden bu yana alternatif tıp içinde vazgeçilmez bir üründür. Çörek otu yağının faydaları nelerdir?

Çörekotu yağının faydaları nelerdir?

Asya bölgesine ait bir bitki türü olan çörek otu çok eski tarihlerden bu yana alternatif tıp içinde vazgeçilmez bir üründür. Çörek otunun nazara iyi geldiği yönünde inanışlar da bulunur. Asya bölgesine ait bir bitki olsa da Türk mutfağının da demirbaş baharatlarından biri olan çörek otu, poğaça ve böreklerin vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkar. Yemeklerdeki kullanımının yanı sıra çörek otu doğal tedavi yöntemi olarak da kullanılır.

ÇÖREK OTU YAĞI NEYE İYİ GELİR?

- Kas ve eklem ağrılarını azaltır.

- Uykuyu düzene sokar.

- Yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar.

- Mide bulantısı ve kabızlığın kısa sürede geçmesini sağlar.

- Sinüzite faydalıdır.

- Stres ve gerginliği azaltır, rahatlama sağlar.

- Şekeri dengeler, yüksek kolesterolü düzenler.

- Astım, öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir.

- Safra kesesi taşı oluşumuna ve böbrek taşı oluşumuna karşı etkilidir.

- Ateşi düşürmeye yardımcı olur.

- Amfizem hastalığına karşı kullanılabilir.

- Tansiyonu ve yüksek tansiyonu yani hipertansiyonu düşürür.

- Diş ağrısını gidermeye yardımcı olur.

- Hamilelik sonrası emzirme süresini uzatır ve annelerde sütte artış sağlar.

- Baş ağrısına iyi gelir ve baş ağrısını hafifletir.

SAÇLAR İÇİN DOĞAL MUCİZE

- Saçın yapısını korur, saçın kolay ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

- Saç dökülmesini önler, saçların erken beyazlamasını önler.

- Saç dökülme tedavisinde kullanılır.

ÇÖREK OTU YAĞI CİLDE İYİ GELİR Mİ?

Çörek otu yağı kurumuş ciltleri nemlendiriyor. Özellikle deri çatlamalarına iyi gelen çörek otu yağı cildi parlak göstererek diri tutuyor. İşte çörek otu yağının cilde mucizevi faydaları;

- Kurumuş ciltleri nemlendirir.

- Deri çatlamasına iyi gelir.

- Sivilce ve aknelere karşı iyi kullanılabilir.

- Sedef hastalığının iyileşmesini sağlar.

- Egzamalara ve cilt rahatsızlıklarına karşı kullanılabilir.

- Cildi parlaklaştırarak güzel görünmesini sağlar.

- Ayaklardaki mantarı yok eder.

- Güneş yanığı veya lekelerine karşı kullanılabilir.

SEDEF HASTALIĞI SEMPTOMLARINI AZALTIYOR!

Sedef hastalığı, kaşıntılı ve ağrılı olabilen yaygın otoimmün bir cilt rahatsızlığıdır. Yapılan bir çalışmada çörek otu yağının topikal kullanımının cilt koruyuculuğunu arttırdığı ve sedef hastalığı semptomlarını azalttığı bulunmuştur.

VAJİNAL MANTARA KESİN ÇÖZÜM

Çörek otu pek çok alternatif tıp tariflerinde kullanılır. Kişiler hastalıklarına evde doğal yöntemler ile çözüm bulmak ister. Kadınların sıklıkla yaşadığı vajinal mantar sorununda da çörek otunun faydalarından yararlanılabilir. Vajinal mantar hastalığı florada yer alan mantar ve bakterilerin belirli dönemlerde çoğalmasıyla meydana gelir ve candida denilen mantar hücresi hızlıca çoğalır. Bu da vajinada kaşıntıya, kızarma ve akıntıya yol açar. Çörek otu ile vajinal mantar tedavisi için tek yapmanız gereken tohum olarak ya da yağ halini yemeklerin içerisinde tüketmektir.

ÇÖREK OTU ZAYIFLATIR MI?

Çörekotu yağı zayıflamak isteyenler için muhteşem bir alternatiftir. Pek çok hastalığın şifası olan çörekotu yağı zayıflamaya da yardımcıdır. Ancak tek başına yeterli değildir. Faydasının ortaya çıkabilmesi için yine diğer faydalı besinlerden yardım almak etkisini daha da artıracaktır. Çörek otu zayıflama programlarında takviye olarak kullanılmalıdır. Bunun için uygulayacağınız tariflerden biri yoğurt kürüdür. Bu kürde yoğurdun içine 1 yemek kaşığı çörek otu ekleyerek akşam yemeğinde 30 dakika ya da 1 saat önce tüketmelisiniz. Bu işlem yemek öncesi metabolizmayı hızlandırır. Taneli bir şekilde çörek otunu tüketemeyenler yoğurt kürünü çörek otu yağı ile yaparak da yiyebilir. Burada kullanım oranı 1 çay kaşığını aşmamalıdır.

ÇÖREK OTU YAĞININ ZARARLARI NELERDİR?

Fayda yönünden sayısız özelliği bulunan ve doğal ilaç olarak kabul edilen çörek otunun da fazla kullanımı zarar verebilir. Fazla yenildiği zaman baş ağrısı, mide bulantısı, yorgunluk ve hissizliğe yol açar. Alerji durumlarında ise vücutta kızarıklık ve kaşıntıya neden olur. Bu yüzden çörek otu kullanımında dikkatli olunmalıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER