Diş ağrısını anında geçiren 3 doğal yöntem...

Diş ağrısı oldukça sık karşılaşılan ve gününüzü zehir edecek ağrılardan biridir. Bazı durumlarda çok şiddetli ve rahatsız edici olabilmektedir. Bu ağrıyı yaşayanların en çok merak ettiği olan diş ağrısı nedir, ne iyi gelir? gibi soruların tüm detaylarını sizin için araştırdık.

Diş ağrısını anında geçiren 3 doğal yöntem...

Diş ağrısı, çiğneme ve konuşma fonksiyonlarını sağlayan dişlerin başta çürük olmak üzere çok farklı nedenlerden dolayı kişiyi rahatsız etmesidir. Bazen bir zonklama ya da sızlama şeklinde kendisini gösterebilir. Altında yatan nedeni bilmek gerekir. Böyle durumlara iyi gelen birçok farklı uygulama vardır.

Diş ağrısına ne iyi gelir?

Gargara

Bir bardak suyun içine yeteri kadar tuz katın. Bunun sonrasında ağzınızın içinde bu karışımı gezdirin. Bu yöntem genellikle çok kısa bir süre içinde ağrının yok olmasını sağlar.

Çay ağacı yağı

Çay ağacının yağının diş ağrısına iyi geldiği yönünde araştırmalar bulunmaktadır. Üstelik bunun uygulanması da son derece kolay. İlk olarak pamuk üstüne bundan birkaç damla yağı koymak gerekiyor. Bunun sonrasında ağrının olduğunu dişin üstüne sürmelisiniz.

Diş ağrısına ne iyi gelir?

Diğer bir yöntemde ise ılık suya katılacak olan yağ ile ağzınızın içinde gargara yapabilirsiniz. Görülecek ki çok kısa bir zaman içerisinde diş ağrısından hiçbir şekilde eser kalmayacak.

Salatalık

Salatalık sayesinde diş ağrısını gidermek mümkündür. Bu uygulamaya göre alacağınız salatalığın üstüne bir miktar tuz dökün ardından da ovun. Hemen sonrasında ise dişin üstüne uygulayın.

Diş ağrısı nasıl tedavi edilir?

Uyguladığınız doğal yöntemler diş ağrınıza etki etmediyse muhakkak bir diş hekimine görünmeniz gerekmektedir. Uzman hekim ilk olarak ağrının kaynağını anlamak için röntgen çekebilir ve bazı testler yaptırmanızı isteyebilir. Diş ağrısının yoğun oldu durumlarda özellikle dişte iltihaplanma varsa doktorunuz, ağrı kesici ve antibiyotik tedavisi uygulayabilir.

Diş ağrısı nasıl geçer?

Bir diğer aşamada diş hekimi, dişi güçlendirmek için hassas olan bölgeyi güçlendirmek için florür tedavisi yapabilir. Daha sonrasında güçlendirdiği bölgede ağrıya neden olan bakterileri temizler ve o bölgeyi sağlıklı hale getirir.

Diş ağrınızın farklı birçok nedeni olabilir. Diş hekimi bu nedenlerin öncelik durumuna göre bir tedavi yöntemi uygulayacaktır. Her yöntemde de doktorunuzun amacı hastalıklı dişi kaybetmeden kurtarmaya yönelik bit tedavi olacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER