Ellerinizi yıkarken bu aşamalara dikkat!

Koronavirüs'ten korunmada en etkili ve temel kurallardan birisi ellerin gün içinde düzenli olarak yıkanmasıdır. İşte doğru el yıkama tekniği ve aşamaları.

Ellerinizi yıkarken bu aşamalara dikkat!

Dünyayı etkisi altına alan hastalıklardan korunmak için kişilerin alması gereken en önemli tedbirlerden biri ellerin düzenli olarak yıkanmasıdır. Doğru şekilde temizlenmeyen ellerle yemek yemek, göz, ağız ve buruna dokunmak ellerde bulunan mikropların vücuda girmesine neden olur. Eller özellikle hasta ile temastan önce, hasta ile temasatan sonra, tuvaletten sonra, sigara içtikten sonra, bebeğin altını değitirdikten sonra, evsel ya da tıbbi atıklara dokunduktan sonra, ortak kullanım alanların kullandıktan sonra, evcil ya da çiftlik hayvanlara dokunduktan sonra mutlaka en az 20 saniye boyunca yıkanmalıdır.

İŞTE DOĞRU EL YIKAMA TEKNİKLERİ

Ellerin bu gibi durumalarda yıkanması kadar doğru yıkanması da bir o kadar önemli. Öncelikle eller su ile ıslatıldıktan sonra avuç içleri ovuşturulur. Sağ el ile sol el parmak araları, sol el ile sağ elin parmak araları iyice ovulur. Parmak araları birbirine geçirilerek temizlenir. Parmakların dış kısmıda tek tek arındırılır. Tırnak aralarında ve parmak uçlarında mikroplar çok biriktiği için sağ elin parmak uçları sol elin içiyle,sol elin parmak uçları sağ elin avuç içinde ovuşturularak temizlenir. Ardından eller durulanır ve kurulanır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER