Evde iyi olmanın yolları

Koronavirüsle mücadele kapsamında evlerde olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bu dönem oldukça stresli geçebilir. Bizde evde kalanlar için, evde iyi olmanın yollarını araştırdık. İşte detaylar…

Evde iyi olmanın yolları

Ülkece zor günler geçiriyoruz. Sağlığımız için evlerde olmaya dikkat ettiğimiz bu dönem tabii ki bu normalden birazcık daha stresli, endişeli geçebiliyor. Önemli olan bu süreci hep beraber geçirdiğimizi fark etmek ve birbirimize destek olmak. Peki evde iyi olmanın yolları neler? Merak edenler için detaylar haberimizde…

EVDE İYİ OLMANIN YOLLARI

Evlerde olduğumuz bu dönemde modumuzu yükselten ve evde daha iyi hissetmemizi sağlayan pratik ipuçlarına birlikte bakalım.

Güzel Güne Başlamak

Aynı güne başlıyor gibi hissedebilirsiniz. Bu durumda modunuzun düşmenize, güne negatif başlamanıza neden oluyor. Buna engel olmak, güne güzel bir başlangıç yapmak için ilk önerimiz, her günün yeni bir şans olduğunu bilerek güne başlamanız. Daha sonra kendinize bir müzik açın ve güzel bir kahvaltı yapın.

Kendine Zaman Ayır

Elimizde olan vakti, oturup kötüye yoracağımıza kendimizle vakit geçirmek için pozitif bir araca döndürebilirsiniz. Yataktan kalk kendin için hazırlan ve modunu yükseltin. Evde egzersizler yapı, cilt bakımlarına yönelin inanın kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Eskilerden Kurtul

Bahar temizliği kapsamında il iş eskilerinizden kurtulmayı deneyin. Eğer eski eşyalarını, yıllardır giymediğin kıyafetlerini, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerini atmadıysan bu bir temizlik sayılmaz! Eski eşyalardan kurtulduğunda çok daha rahatlamış, ferahlamış hissedeceğinden emin olabilirsin.

Evdekilerle Bir Şeyler Yapın

Eğer evde ailenle, eşinle/sevgilinle, arkadaşınla yaşıyorsan onları da minik sürprizlerle şaşırtmayı bir dene! Onları mutlu etmek, yüzlerindeki gülümsemeyi görmek, inan seni de mutlu edecek. Belki sevdikleri bir tatlıyı yapabilir ya da çok istedikleri bir şeyin siparişini verebilirsin.

Kendinizi Şımartın

Evdeyiz diye alışveriş yapamayacağız diye bir durum yok tabii ki. Kendine hediye alıp birazcık şımarmanın ne zararı var ki. Hem kargonun geldiğini öğrendiğin o an. Paha bicilmez.

Biz hem kendimizi hem de cildimizi şımartmak için ara sıra minik alışverişler yapmayı asla ihmal etmiyoruz. Hatta en son süper bir indirim keşfettik! Sen de 'İyilenme Hareketi'ne katılıp evde kendini şımartmak istersen buraya tıklayarak bizim favorimiz olan ürünleri keşfedebilirsin! Biraz şımarmak bizim de hakkımız değil mi?

Bol Bol Sevdiklerinle Konuş

Her ne kadar yüz yüze görüşemesek de sevdiklerimizle telefondan ya da görüntülü olarak konuşmayı da ihmal etmiyoruz. En yakın arkadaşınla biraz dedikodu yapmak, ailenle uzun uzun sohbet etmek çok daha iyi hissetmeni sağlayacaktır.

Sağlığına Dikkat Et

Evde kaldığımız süre boyunca sağlığımıza dikkat etmeyi de unutmuyoruz. Can sıkıntısından sürekli bir şeyler atıştırıyorsan, çok fazla hareket etmeden genelde televizyonun karşısındaysan, abur cubur yerine sağlıklı atıştırmalıklara yönelmeni, az da olsa evde birazcık hareket etmeni öneririz.

Yaşam Alanını Güzelleştir

Evde olduğumuzdan, yaşam alanımızı güzelleştirmeye, farklılık yaratmaya çalışmak da modumuzu yükseltiyor. Mesela en basitinden bitkilerle evde botanik bir ortam yaratabilirsin ya da hazır havalar güzelleşmişken balkonunu temizleyip kendine tatlı bir kahve köşesi yapabilirsin. Hatta odanı boyayıp daha aydınlık, ferah bir mekan oluşturabilirsin. Seçenek bol!

Mola Vermeyi Unutma

Bu uyarımız özellikle evden çalışanlar için! Evde çalışırken zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyip bir toplantıdan diğerine geçenler, mola vermeyi çoğu zaman atlıyorlar. Hatta yemek yemeyi unutanlar bile var… Ancak çalışırken ara sıra mola vermek, hem konsantrasyon açısından hem de motive olmak açısından sana büyük katkı sağlayacaktır. Minik bir kahve molası ver, camı aç ya da balkona çıkıp hava al. Gözlerini ekrandan birkaç dakika uzaklaştır ve rahatla.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER