Güne limonlu suyla başlamak için 20 neden

Her derde deva olan limon suyu içmek için 20 nedeni sizin için sıraladık. Detaylar haberimizde...

Güne limonlu suyla başlamak için 20 neden

Taze limon suyu içerdiği antioksidan ve anti kanser maddeleri ile birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Özellikle de kış aylarında vücudu daha da koruyan limonlu suyun faydaları oldukça fazladır. Her derde deva olan limon suyu içmek için 20 nedeni sizin için sıraladık. Limon suyu ile güne başlayıp hastalıklara geçit vermeyin.

Limon suyunun mucizelerinden yararlanmak için, bir bardak ılık suyun içine sıktığınız yarım limon suyu ile güne başlayın. Bağışıklık sisteminizi güçlendiren limonlu su aynı zamanda sindirim sistemlerinin düzenli çalışmasına katkı sağlar. C vitamini zengini olan limonlu su, vücudun kanser ile savaşmasına da yardımcı olur. Limon, kronik hastalıklar ile savaşmada önemli bir etken olan alkalin dengesini de sağlamaktadır.

1

LİMON SUYUNUN FAYDALARI

C vitamini zengini olan limon, bağışıklık ve sindirim sistemlerinin düzenli çalışmasına, vücudun kanser ile savaşmasına ve yaraların çabuk iyileşmesine de yardımcı olmaktadır. Sabahları içilen ılık limonlu su, soğuk algınlığı ve gripten kaynaklanan boğaz ağrılarına ve farenjite iyi gelmektedir. Karaciğerde bulunan sindirim enzimleri, limonlu su sayesinde harekete geçer. Limonlu su kanın oksijen durumunu dengelemesini de sağlamaktadır. Limon suyu vücudun kandaki toksinleri temizlemesine fayda sağlamaktadır. Limon suyu içerisinde bulunan asit, besinlerin kan şekeri üzerindeki etkilerini hafifletmektedir. Limon suyu içerdiği pektin liflerden dolayı açlık hissini, toksinleri attırarak kalori alımını azaltır ve kilo alımını yavaşlatır. Vücudu temizleyip, toksinlerden kolayca arındırılmasını sağlayan limon suyu idrar yolu sağlığını korur ve vücuttaki zararlı maddelerin atımını kolaylaştırır. Limon suyu kabızlığa da iyi gelmektedir. Limonlu su böbrek taşı oluşumunu engeller. Taze limon suyu böbrekleri ve sindirim sistemini temizlemekte vücudun toksinleri atmasına fayda sağlamaktadır. Limon suyu gut hastalığına yakalanma riskini de azaltmaktadır.

2

KEMİK SAĞLIĞI İÇİN DOĞAL İLAÇ

-Limon suyunun içinde bulunan C vitamini vücudun kalsiyumu absorbe etmesine ve kemik erimesi ile savaşmaya yardımcı olmaktadır. Bebeklerin kemik gelişimine yardımcı olan limon suyu gebelik döneminde içildiğinde, bebeğin kemik gelişimine yardımcı olmaktadır.

3

C VİTAMİNİ DEPOSU LİMON HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR

-Limon suyunun içerdiği C vitamini kırışıklığa ve siyah noktalara karşı iyi gelmektedir. Limon suyu kandaki toksinleri de temizlemektedir. Limon suyunun içinde bulunan potasyum sinirlere iyi gelir konsantrasyonu ve hafızayı güçlendirici etkisi vardır. Ağızda oluşan yara ve aftların iyileşme sürecinde destekleyici olan limon suyu aynı zamanda diş eti sağlığı için de önemlidir, şişmiş diş etleri için ağrı dindirici özelliği vardır.

4

SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI LİMON SUYU

-Limon suyu, bir bardak sıcak suya bal ile birlikte eklenip, karıştırıldığında nezle, soğuk algınlığı ve griple savaşmada oldukça faydalıdır. Öksürüğe iyi gelmesinin nedeni ise mukozayı nemli tutması ve böylece boğazının tahriş olmamasını önlemesi. Bir tatlı kaşığı limon suyu, bir miktar ılık su ile karıştırılıp yemeklerden önce tüketildiğinde, nefes alımına karşı oldukça etkilidir. Limon suyu mide bulantısının azalmasını sağlamaktadır.

5

LİMON SUYUNU KİMLER TÜKETMEMELİ?

Yüksek tansiyonu olan kişiler, hamile ya da emziren veya kronik bir rahatsızlığı olan kişiler doktora danışmadan tüketmemelidir. Düzenli ilaç kullanan kişiler ise ilaçlarını içtikten en az 2 saat sonra limon suyunu tüketmelidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER