Mucizeyle tanışın: Beyaz sirkenin faydaları nelerdir

Ev temizliğinden beslenmeye sağlıktan güzelliğe... Günlük yaşamın mucizesi beyaz sirke, günlük yaşamımızda pek çok alanda kullanılıyor. Beyaz sirkenin faydaları ve kullanım alanları nelerdir? Beyaz sirkenin cilde ve saça yararları neler?

Mucizeyle tanışın: Beyaz sirkenin faydaları nelerdir

Mutfaklarımızda kullandığımız pek çok şey sağlık için son derece önemli olabiliyor. Ülkemizde son dönemlerde kullamımı artan beyaz sirkenin faydaları neler? Beyaz sirkenin kullanım alanları neler? Beyaz sirkenin cilde ve saça yararları nelerdir?

BEYAZ SİRKENİN YARARLARI NELERDİR?

Mutfaklarınızda beyaz sirkeye yer açın. Beyin sağlığını iyileştiren kanser riskini önleyen beyaz sirkenin yararları nelerdir?

ANTİ-DİYABET ETKİSİ

Beyaz sirkenin faydaları neler? Beyaz sirke, kan şekeri seviyesini korur. Ayrıca, sirkenin içerisinde bulunan asetik asit kan şekerini düşürmeye yardımcı olur ve anti-diyabet özelliğe dayanır. Yediğiniz gıdanın karbonhidratın şekere dönüştürülme sürecini yavaşlatır.

Beyaz sirke, vücudunuzdaki trigliserid düzeylerini düşürmeye yardımcı olur. Dolayısıyla, beyaz sirke tüketerek, kalp krizi ve inme gibi yüksek düzeyde kolesterolün neden olduğu bazı sağlık sorunlarını önleyebilirsiniz.

KALSİYUM EMİLİMİNİ ARTTIRIR

Kalsiyum vücudumuzun ihtiyaç duyduğu önemli besindir. Kalsiyum ihtiyacını karşılamak için günlük süt tüketmeniz gerekebilir. Bu nedenle beyaz sirkeye ihtiyacınız var. Sirke içindeki asetik asit varlığı, kalsiyumu eskisinden daha fazla emmeye yardımcı olur. Sonuç olarak, beyaz sirke ile kemikleriniz daha güçlü olacak.

BEYİN SAĞLIĞINI GELİŞTİRİR

Beyaz sirkenin faydaları neler? Beyaz sirke tüketilmesi beyin sağlığının teşvik edilmesinde bir fayda sağladığı bilinmektedir. Sonuç olarak, bilişsel yeteneği geliştirir ve sfingolipidler adı verilen beyin dokularının önemli yapı taşlarını üretir.

ANTİ-MİKROBİK ÖZELLİKLERE SAHİPTİR

Beyaz sirke doğal bir temizlik maddesi olarak kullanıldığından anti-mikrobik özellikler de gösterir. Yemeğinize beyaz sirke eklerseniz asetik, laktik, sitrik, propionik ve tartarik asit gibi organik asitler sayesinde vücuttaki zararlı bakterileri öldürür.

KALORİ YAKAR

Beyaz sirke diyet için iyi bir seçenektir. Dolgunluk hissi vererek kilo vermenize yardımcı olur. Böylece tüketilen yiyecek miktarını azaltacaktır. Salatanıza ekleyeceğiniz 1 çorba kaşığı beyaz sirke kalorili kalmanıza ve yağ alımını azaltmanıza yardımcı olur.

BESİN KAYNAĞIDIR

Beyaz sirke, B1 vitamini, riboflavin ve mineral gibi yararlı besinlerle doludur. Dolayısıyla, vücudunuzun işlev görmesini desteklemek istiyorsanız, beyaz sirkeyi tüketmelisiniz.

BEYAZ SİRKE KANSER RİSKİNİ ÖNLÜYOR

Beyaz sirkenin faydaları neler? Her kadın rahim ağzı (serviks) kanserinden korkar. Bir çözüm olarak, beyaz sirke kanser riskini önlemenize yardımcı olabilir. Beyaz sirke içindeki asetik asit servikste bulunur ve kanserli hücreler beyaza dönüşür. Aksine, normal hücreler pembe rengi gösterecektir. Dahası, kolon, akciğer, göğüs, özofageal ve prostat kanseri dahil olmak üzere bazı kanser türlerinin büyümesinin engellenmesinde rol oynamaktadır.

SİĞİLLERİ ÖNLER

Beyaz sirke içindeki asetik asit içeriğinin siğillerin geçmesine yardımcı olur.

KAŞINTILARI VE SIZILARI GİDERİR

Beyaz sirke kaşıntı ve ağrı kesici olarak da bilinir. Banyo suyunuza beyaz sirke ekleyin kaşıntılı cildi rahatlatacaktır.

YANIK VE YARALANMALARI İYİLEŞTİRİR

Beyaz sirke antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için yaraların neden olduğu yanmanın iyileşmesine yardımcı olur.

BOĞAZ SORUNLARINI GİDERİR

Beyaz sirke boğaz sorunları dâhil olmak üzere bazı sağlık sorunlarının iyileştirilmesi faydalıdır. Suya bir çay kaşığı beyaz sirke ekleyerek gargara yapın, boğaz sorunlarınızı hafifleyecek.

BEYAZ SİRKENİN CİLDE VE SAÇA FAYDALARI NELER?

BEYAZ SİRKENİN CİLDE FAYDALARI

Beyaz sirke, doğal bir saç bakımı ürünüdür. Pürüzsüz ve sağlıklı bir saç için saç kreminize ekleyin. Ayrıca, beyaz sirke ile kepek tedavisine yardımcı olacaktır.

DİŞLERİ BEYAZLATIR

Diş beyazlatmak için beyaz sirke kullanabilirsiniz. Diş macununuza beyaz sirke ekleyin ve dişlerinizi iyice fırçalayın. Aynı zamanda ağızda oluşan kötü kokuları da ortadan kaldıracaktır.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

Asetik asit ve alfa-hidroksi asidi gözenekleri sıkılaştırır. Nemlendirilmiş bir cilt elde etmek için, banyo suyunuza iki çorba kaşığı beyaz sirke ekleyin ve cildinizi rahatlatın. Buna ek olarak ciltteki lekeleri de giderir.

GÜNEŞ YANIKLARINI GİDERİR

Beyaz sirkenin yapabileceği en iyi faydalardan biri de güneş yanığının hafifletilmesine yardımcı olmasıdır. Beyaz sirke ve su karışımını cildinize uygulayın güneş yanığı olan cildi rahatlatacaktır.

BEYAZ SİRKENİN KULLANIM ALANLARI NELER?

Doğal temizlik maddesidir. Beyaz sirke temizleme amacı olarak büyük fayda sağlar. Asit içerikli olması nedeniyle temizlemenin doğal bir yoludur. Aslında, çevre dostu bir temizlik maddesidir de diyebiliriz.

HER ŞEYİ TEMİZLER

Dezenfektan bir temizlik maddesi olan beyaz sirke, kum, metal, fayans, cam ve kumaş gibi bazı malzemelerin kirini de silmenize yardımcı olur.

TUVALETİNİZİ TEMİZLER

Beyaz sirkeyi tuvaletinize boşaltıp birkaç saat veya gece boyunca bekletebilirsiniz, daha sonra iyice fırçalayın ve yıkayın. Buna ek olarak, musluk temizlemek için uygulayabilirsiniz. Evinizde temiz bir ortam elde etmek için en iyi yol beyaz sirkeden geçer.

HALIDAKİ LEKELERİ TEMİZLER

Beyaz sirke ve kabartma tozunu karıştırın, halınızdaki lekeyi ovmak için onları kullanın. Halınız yeni alınmış gibi gözükecek.

EVCİL HAYVANLAR İÇİN İDRAR TEMİZLEYİCİSİDİR

Evde beslenen hayvanınızın idrarını beyaz sirke kullanarak temizleyebilirsiniz. Üstelik zararlı bir koku bırakmadan temizler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER