Hiperintens lezyon kanser midir?

Hiperintens lezyon kanser midir? Birçok kişinin en çok korktuğu rahatsızlıkların başında kanser gelir. Özellikle farklı nedenlerden dolayı hastaneye gitmiş ve görüntüleme tekniklerinin sonrasında hiperintens lezyon adını raporda görmüş olan kişiler bunun ne olduğunu merak ediyor.

Hiperintens lezyon kanser midir?

Hiperintens lezyon kanser midir? Birçok kişinin en çok korktuğu rahatsızlıkların başında kanser gelir. Özellikle farklı nedenlerden dolayı hastaneye gitmiş ve görüntüleme tekniklerinin sonrasında hiperintens lezyon adını raporda görmüş olan kişiler bunun ne olduğunu merak ediyor. Mevcut yapının kanser olup olmadığının yanıtını alabilmek için haberimize göz atabilirsiniz.

HİPERİNTENS LEZYON NEDİR?

Hiperintens lezyon, vücudun farklı yerlerinde ve özellikle beyinde ortaya çıkan bir kitledir. Bunun çok kötü huylu ya da kanserli olduğunu ifade etmek doğru olmaz. Çünkü bu konuda önemli olan şey doktorun yorumudur. Özellikle görüntüleme işleminin hemen ardından yazılan rapor sayesinde konu açık bir biçimde belirtilir.

HİPERİNTENS LEZYON KANSER ANLAMINA MI GELİR?

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/XGQGlBoXHgr7j9OONPSB4DY5lgk00pMq-body.jpg

Hiperintens lezyon ile alakalı olarak hastaların tek başlarına yorum yapması ya da bunu farklı yerlerden araştırma eğiliminin içine girmeleri çok doğru bir hareket olmayacaktır. Çünkü en doğru olan şey bu konuda doktorun görüşüdür. Bunun sonucunu öğrenmek için parça alınabilir. Bazen iyi görünen bir şeyin kötü ya da tam tersi olarak gerçekleşmesi söz konusudur. Bu konuda son noktayı koyacak olan işlem ise biyopsidir. Biyopsi, şüpheli olarak bilinen yabancı kitlelerin kanserli mi değil mi sorularına yanıt veren bir sistemdir.

Hiperintens lezyon kanser midir: Bu noktada özellikle biyopsinin sonucunu beklemek en mantıklı şeydir. Bunun yanı sıra bazı durumlarda takip olarak bilinen bir süreç gündeme gelir. Lezyonun hareketleri izlenir. Büyüyor mu ya da görünümü değişiyor mu gibi soruların yanıtları alınır. Eğer bir farklılık söz konusu değilse takibe devam edilir. Büyüme gibi hallerde ise cerrahi müdahale gündeme gelir.

KANSER HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Kanser hastalığının farklı birçok belirtisi söz konusu.

Özellikle birçok kişide ortak olarak bilinen kilo kaybı son derece dikkat çekici.

Bunun yanı sıra ağrının olmasını da unutmamak lazım

Bir diğer dikkat çekici olan şey ise yüksek ateştir. Genellikle bunun 39 ve üstünde olunu söylemek gerekiyor.

Bazı kişilerde ise cilt üzerinde çok farklı renk değişimleri ortaya çıkar.

Bunlarını tümünün yaşanmasının ardından hemen doktora gitmek ve gerekli olan testleri yaptırmak şarttır.

KANSERİN TEDAVİSİ VAR MI?

Kanserin tedavisi var ve bunun birden çok aşaması söz konusu. İlk olarak kanser teşhisinin koyulması lazım. Bunun ardından bir yol haritası çıkarılır. Birçok kanser vakasında ameliyat şarttır. Çünkü en temel amaç kanserli olan hücrenin başarılı bir biçimde çıkarılmasını sağlamaktır. Bunun yanı sıra son yıllarda ışın tedavisi olarak bilinen bir yöntem öne çıkmıştır. Bu sayede direk olarak kanserli olan hücreler yok edilir. Akıllı ilaç ise en son teknolojidir. Yani sadece hedefe yönelik ve kişiye özel bir ilaçtır. Bu sayede alınmış sonuçların çok iyi olduğunu hemen ifade edelim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER