İftar sonrası çay ve kahve içilir mi?

İftar sonrası vazgeçilmez şeylerden biri çay ya da kahvedir. Yemek sonrası bütün yorgunluğu alan çay ya da kahve, iftar sonrası tüketildiğinde sandığını kadar masum olmayabilir. İftardan sonra çay ya da kahve tüketilmeli mi? İşte detaylar…

İftar sonrası çay ve kahve içilir mi?


 

Birçok evde iftar sonrası hemen çay demlenir ya da kahveler yapılır, günün yorgunluğu atılır. Ancak iftar sonrası hemen içilen çay ya da kahve sağlığınız için olumsuz etkenlere neden olabilir. Çay ve kahve tiryakilerine uzman isimden uyarı geldi. İşte çay ve kahve tüketirken dikkat etmeniz gerekenler.

İftar sonrası sonra çay ve kahve tüketilmeli mi?

İftar saatinin gelmesini dört gözle bekleyen çay ve kahve tiryakilerini uyaran uzmanlar, yemek sonrası hemen tüketilen çay ve kahvenin kana hızla karıştığından kan yapıcı hücrelerin oluşumunu etkiler. Bu da ani tansiyon düşmesine yol açabilir. Bunun yanı sıra kansızlığa bağlı kalp çarpıntısı riski de artırır uyarısında bulundu.

İftardan sonra tüketilen çay ya da kahve bağırsaklarının hızlı çalışmasına neden olur. Bu çok kişi bu durumun iyi bir şey olduğunu sansa da aksine, sağlık bakımında oldukça tehlikelidir. Tüm gün açlıkla beraber tüketilen yemeklerin vücuttan hemen atılması gerekli olan vitamin ve minerallerden yararlanma riskini azaltır.

Özellikle kronik bir hastalığı bulunan ancak oruç tutmasına engel olmayan kişiler, iftar sonrası çay ve kahveden uzak durmalı. Bol bol su içerek vücutlarını dinlendirmeli.

Tüm gün sıvı almayan vücut, su kaybı yaşar. İftardan sonra tüketilen çay ya da kahve su içmenin önüne geçeceğinden, vücuttaki sıvı kaybı devam eder. Bu durumda böbrek ve idrar yolumu kötü etkiler.

Ramazan'da çay ve kahve ne zaman içilmeli?

Peki ramazanda hiç mi çay ve kahve içmeyeceğiz? Tabi ki hayır. Uzmanlar çay ve kahve tüketimi için en sağlıklı zamanın iftardan bir saat sonra olduğuna dikkat çekiyor. Bir saat sonra içilen çay kahve yukarıda sayılan hiç bir olumsuz duruma sebebiyet vermiyor.

Bunun nedeni ise tüketilen besinlerin bir saat içinde vücuda karışmasıdır. Bundan sonra içilen çay ya da kahve sinir hücrelerine fayda sağlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER