Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini önlüyor!

Frenk üzümü pek çok faydasının yanı sıra böbrek taşı düşürmede etkili bir yöntem olmasından dolayı bölge halkı tarafından sıkça tüketilmektedir. Detaylar haberimizde...

Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini önlüyor!

Halk arasında Frenk üzümü gibi adlarla da anılan, botanik dünyasında viburnum opulus ismiyle bilinen gilaburu bitkisi, görünümü kıpkırmızı top top salkım şeklindedir.

Frenk üzümü Türkiye’de en çok Kayseri ilinin Bünyan ilçesinde yetiştirilmektedir. Bu bitkiyi önemli kılan unsurlardan biri böbrek taşı düşürmede sıkça kullanılmasıdır. Birçok faydasının yanı sıra böbrek taşı düşürmede etkili bir yöntem olmasından dolayı bölge halkı tarafından sıkça tüketilmektedir. Frenk üzümü suyu nedir? Frenk üzümü suyunun faydaları nelerdir? Frenk üzümü suyu böbrek taşını düşürür mü? Frenk üzümü suyunun zararı var mıdır?

Frenk üzümü sadece alternatif tıp alanında bitkisel bir öneri olarak kalmamak ile birlikte faydasının bilimsel olarak kanıtlanmasının ardından eczanelerde takviye edici bir gıda olarak yerini almıştır.

FRENK ÜZÜMÜ SUYUNUN FAYDALARI

- Frenk üzümü suyu, böbreklerin sağlıklı bir biçimde çalışmasına destek olur. Bu yararı ile böbrek taşlarına ve böbrek kumuna karşı oldukça güçlü bir etki sunar.

- Frenk üzümü suyunun sakinleştirici bir etkisi vardır. Bu sayede stresi engeller. Stresi yok ederek stresin meydana çıkardığı sonuçları da yok eder. Bunlardan biri de strese bağlı uykusuzluktur.

- Frenk üzümü suyu, damarlardaki yüksek basıncı azaltarak kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

- Frenk üzümü suyunu tüketmek regl dönemindeki şiddetli ağrılara da çözüm sunar. Reglin sebebiyet verdiği ağrıları azaltır.

- Frenk üzümü suyu aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür. Vücuttaki fazla suyu uzaklaştırarak, ödem ve ödeme bağlı şişkinliklerin de hızla yok olmasını sağlar.

- Frenk üzümü suyu bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek olur. Kabızlığı da önleyici bir etkisi vardır.

- Frenk üzümü suyunun cilt problemlerine de faydası var. Sivilce, siyah nokta gibi sıkça yaşanan cilt sorunlarına çözüm sunuyor.

FRENK ÜZÜMÜ SUYU GÜNDE NE KADAR İÇİLMELİ?

- Frenk üzümü suyunu her sabah ve akşam öğünü olmak üzere 1 bardak miktarında içebilirsiniz. Frenk üzümü suyunun yemeklerden önce ya da sonra içilmesi önerilmektedir. Frenk üzümü suyunu tüketirken aşırıya kaçmamaya özen gösterin.

FRENK ÜZÜMÜ SUYUNUN ZARARI VAR MIDIR?

- Frenk üzümü suyu asidik bir yapıda olduğu için reflü gibi çeşitli mide problemleri yaşayan kişiler için önerilmemektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER