Karaciğer kanserinin 5 sessiz belirtisi!

Karaciğer kanseri en sinsi ilerleyen hastalık türleri arasında yer alıyor. Uzmanlar vücuttaki bazı ufak değişimlerin karaciğer kanseri habercisi olabileceğini belirterek uyardı. Peki karaciğer kanseri belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

Karaciğer kanserinin 5 sessiz belirtisi!

Kanser türleri arasında en yaygın olarak görülen karaciğer kanseri, sinsice ilerleyen bir hastalık türü. Genellikle ilerleyene kadar kendini belli etmeyen karaciğer kanserine karşı uzman isimler uyarıda bulundu. Vücudunuzdaki bazı ufak değişimlerin, kanser belirtisi olabileceğini belirten uzmanlar, karaciğer kanserinin 5 sessiz belirtisini açıkladı.

Karaciğer kanserinin 5 sessiz belirtisi

Yapılan bir araştırmada, dünya genelinde en yaygın görülen kanser türlerinden biri olarak karaciğer kanseri gösteriliyor. Karaciğer kanserinin belirtisi genellikle, kanser belirli bir noktaya ilerledikten sonra ortaya çıkar. Bu nedenle düzenli kontrol ve vücuttaki bazı değişimleri dikkat edilmelidir. Peki nedir bu değişimler?

Şiddetli karın ağrısı

Karaciğer kanserinde sık görülen belirtilerden biri, olağan dışı gelişen karın ağrılarıdır. Genellikle üst karın bölgesinde meydana geldir. Doktorlar genellikle asemptomatik bir hastayı muayene ettiğinde, karaciğere baskı uygulandığında ağrı verici olduğunu söylüyorlar. Bu bölgedeki ağrı mutlaka karaciğer kanserine işaret etmez, aynı zamanda hepatit, dalak veya pankreas ile ilgili bir sorun da olabilir.

Hızlı kilo kaybı

Herhangi bir sebebi olmadan, kilo ve iştah kabı da birçok hastalıkta olduğu gibi karaciğer kanserinin de belirtileri arasında yer almaktadır. Genel geçer bir belirti gibi görünse de, sebepsiz kilo kaybı yaşıyorsanız muhakkak doktora görünün.

Karaciğer kanseri belirtileri

İştah kaybı

Kanserin en yaygın belirtilerinden biri iştah kaybıdır. Bunun yanı sıra geğirme ve hazımsızlık gibide sindirim problemlerine neden olmak olmaktadır. Bunu nedeni göbek bölgesinde biriken sıvının tokluk hissi uyandırmasıdır.

Dışkıda değişiklik

İshal, karaciğer kanserinin yaygın bir belirtisidir. Sindirilmemiş yiyecekler iyi emilmez ve sindirim sisteminden geçer.

Sarılık

Pek fazla dikkat edilmeyen ancak karaciğer kanseri belirtileri arasında en önemlisi olan sarılık, gözlerde veya ciltte kendini göstermeye başlar. Sarılık ayrıca pankreas ve safra kesesi kanseri de dahil olmak üzere diğer kanser türlerinin de habercisidir.  Bununla birlikte, viral enfeksiyonlar (hepatit A veya bir tür gıda zehirlenmesi gibi),alkol tüketimi veya diğer bozukluklar gibi kanserli olmayan durumlar nedeniyle de ortaya çıkabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER