Kuru ciltleri nemlendirmenin doğal yolları

Dengesiz havalar ve kötü yaşam koşulları cildimizin kurumasına neden oluyor. Kötü ve sağlıksız bir görünüm oluşmasına neden olan cilt kuruluğunu doğru yöntemlerle gidermek mümkün. Aradığınız nemlendiriciyi bir türlü bulamadıysanız evde kendi nemlendiricinizi yapabilirsiniz. İşte nemlendirici tarifleri...

Kuru ciltleri nemlendirmenin doğal yolları

Mevsim değişikliği, soğuk havalarda ısı ve nem değişikliği cildimizin kurumasına ve cildimizin nem ihtiyacının armasına neden olur. Cildin nemini kaybetmesi yani aşırı su kaybı cildin çatlamasına ve pul pul olup soyulmasına neden oluyor.

Kuru bir cilt kötü ve sönük bir görünüm sergileyecektir ve bu nedenle cilde ihtiyaç duyduğu nemi vererek onu sağlıklı tutmak gerekir. Ancak sadece kuru cildi olanlar değil, her tipte cilt sahibi olanlar ciltlerini nemlendirmeyi aksatmamalılar.

Cildinizi nemlendirmek için yüz maskeleri uygulaması ile de verimli sonuçlar alabilirsiniz. Uyguladığınız maskeler düzenli kullanımda cilt sorunlarınızı ortadan kaldırır. Genç, canlı ve parlak bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.

Eğer kuru bir cilde sahipseniz cildinizin nem ihtiyacını gidermek için sağlıklı ürünleri tüketmeye özen gösterin ve bol su için. Diğer taraftan da sıcak banyolardan kaçınmak, nemlendirici kullanmak cildinizin daha elastik ve sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Cildinizde kuruluk şikayeti yaşıyorsanız bu sorunu ortadan kaldırmak için pahalı kremleri sipariş etmeniz gerektiği anlamına gelmez çünkü evdeki malzemeleri kullanarak muhteşem bir krem elde edebilirsiniz ve böylelikle cildinizde daha fazla sorunla karşılaşmanıza neden olabilecek sert kimyasallardan ve yağlı kremleri kullanmak zorunda kalmazsınız.

BİTKİSEL YAĞLARLA NEMİ CİLDİNİZE HAPSEDİN

Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı, susam yağı, badem yağı, gibi sağlıklı yağlar ile cildinizi nemlendirebilir daha parlak ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz. Bu yağların faydalarından yararlanmak için yalnızca vücudunuza dairesel hareketle masaj yaparak sürmeniz yeterlidir.

Duş sonrası uygulayabileceğiniz gibi gece yatmadan önce cildinize sürerek sabah duş alabilirsiniz. Bu yağlar içerisindeki vitaminler sayesinde cildi besler, korur ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

KAKAO YAĞLI NEMLENDİRİCİ

- 4 yemek kaşığı kakao yağı

- 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı

- 1 yemek kaşığı saf zeytinyağı

Kakao yağını çukur bir tabağa koyun. Tabaktan daha büyük bir kabın içine sıcak su doldurun. Kakao yağı bulunan küçük tabağı bu kabın içine oturtun. İçine su girmemesine dikkat edin. Kakao yağı eriyince hindistancevizi yağı ile zeytinyağını ilave edip karıştırın. Karışımı cam bir kavanoza koyup ağzını kapatın. Her gün nemlendirici olarak elde ettiğiniz bu kremi kullanın.

AVOKADOLU NEMLENDİRİCİ

Yumuşak bir avokadonun baş kısmından bir dilim alın. İçini çay kaşığı ile oyarak avucunuzda yine kaşık yardımıyla ezin. İyice krem kıvamına geldiğinde yüzünüze sürün. Eğer vaktiniz varsa 30 dakika, vaktiniz azsa olduğu kadar, aceleniz varsa sadece 5 dakika bekleyip yüzünüzü yıkayın. Avokado, yoğun E vitamini ve yağ içeren bir besindir ve cildinizi hem nemlendirir hem de gençleştirir. Kalan avokadonun bir dilim aldığınız baş kısmına limon sıkın ki kararmasın. 1 avokadoyu ortalama 1 hafta kullanabilirsiniz.

BALLI VE SÜTLÜ NEMLENDİRİCİ

1 yemek kaşığı süte 1 yemek kaşığı bal katıp iyice karıştırın. Bu işlem için küçük kahve fincanı kullanabilirsiniz. Karışımı cildinize sürüp kurumasını bekleyin. Ardından ılık suyla yıkayın. Sabah uyanır uyanmaz yüzünüzü yıkadıktan hemen sonra yüzünüze bu karışımı sürerseniz, diğer işlerinizi yapana kadar karışım yüzünüzde kurur ve zaman kaybetmeden cildinizi nemlendirmiş olursunuz.

LAVANTA YAĞI MASKESİ

- 1 adet yumurta sarı

- 1 tatlı kaşığı beyaz kil

- 4 damla lavanta yağı

Lavanta yağı, antioksidan açısından oldukça zengindir. Cilt kızarıklarını giderir. Cildinizin kuru ve nemsiz olduğunu düşünüyorsanız lavanta yağı maskesini kullanabilirsiniz. Malzemeleri küçük bir kase içerisinde karıştırın. Hazırladığınız karışımı 20 dakika boyunca yüzünüzde bekletin. Önce ılık, sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.

ALO VERA JELİ VE SALATALIK MASKESİ

- 2 yemek kaşığı aloe vera jeli

- 1 adet salatalık

Salatalığı blendera alın ve içerisine aloe vera jelini ilave ederek koyu bir kıvam almasını sağlayın. Yüzünüze bu karışımı sürün ve 25-30 dakika bekletin. Ilık su ile cildinizden maskeyi arındırın.

SÜT VE BADEM MASKESİ

- ½ süt

- 3-4 adet badem

Bademleri sütün içinde biraz bekletin. Yumuşadıklarında kabuklarından çıkarın ve havanda ezin. Sütün içerisine toz haline getirmiş olduğunuz bademleri ekleyerek karıştırın ve kıvam almasını sağlayın. Ardından cildinize uygulayın ve 15 dakika beklettikten sonra yıkayın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER