Yüzünüzü havluyla kurutmamak için 5 neden

Yüzünüzü yıkadıktan sonra havluyla kurutmak size ne kadar olağan gibi görünse de, aslında yüzünüze zarar veriyor. Nedenini merak edenlere ,yüzünüzü havluyla kurutmamak için 5 nedeni sıraladık.

Yüzünüzü havluyla kurutmamak için 5 neden

Yüz bakımına oldukça önem veriyorsanız ama yüzünüzü yıkadıktan sonra havlu ile kuruluyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Havluya yüz kurulamak ciltte istenmeyen sonuçlara neden olabiliyor.

YÜZÜNÜZÜ HAVLUYLA KURUTMAMAK İÇİN 5 NEDEN

Sivilceye Neden Olabilir

Havlular üzerinde sanıldığının aksine oldukça bakteri bulunur. Bu bakteriler, yüzünüzü kuruladığınız sırada cildinize geçer. Ciltte çatlat ve gözeneklerde kirlenme meydana gelir ve sivilce oluşur. Yüzünüzü kurutmak için ayrı bir havlu kullanıyor olsanız bile, nemli kalan havluda bakteri oluşur. Yüzünüzü kurulamak için kağıt havlu kullanmanız bu durumun önüne geçebilir.

Cildi Yaşlandırır

Banyo havluları genelde malzemesinden dolayı oldukça serttir. Kullanımdan dolayı zamanla da sertleşen havlular cildinizde yırtıklar oluşmasına neden olabilir. Bu durum enfeksiyonlara karşı cildinizi savunmasız hale getirir.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/uJbmhf2rhCQSupoZzKzGB6cYLrXCHNyk-body.jpg
 

Cilt Bakımından Verim Almanıza Engel Olur

Her ne kadar doğal bir yöntemmiş gibi görünse de, yüzünüzü yıkadıktan sonra havlu ile kurulamak ciltte bir işlem uygular. Bu durum kullandığınız kozmetik ve bakım ürünlerinin fayda sağlamasını engelleyen bir durumdur.

Cildi Tahriş Eder

Özellikle hassas bir cilt tipine sahipseniz, yüzünüzü yıkadıktan sonra havlu kullanmaktan kaçınmalısınız. Yüz oldukça hassas bir bölge olduğu için havlu kumaşlarının sertliği cildinizi tahriş edebilir.

Ciltte Yağlanmaya Neden Olabilir

Garip gelebilir ama evet cildi kurutmak için uyguladığınız yıkama işlemi, havlu kullanımı ile tekrar yağlanmaya neden olabilir. Pürüzlü havlular cildinizin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu doğal yağları uzaklaştırabildiğinden, cilt yüzeyinin altındaki yağ bezlerinin kuruluğu dengelemek için daha fazla yağ üretmesi gerekecek ve bu da cildinizin aşırı yağlı olmasına neden olacaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER