Metabolizmanızı hızlandıracak 8 öneri

Covid-19 salgını nedeniyle evde kalınan bu günlerde, kilo problemleri baş gösterebilir. Vücuttaki yağı yakmanın en etkili yolu ise metabolizmayı hızlandırmaktır. Sizin için metabolizmayı hızlandıracak önerileri bir araya getirdik. İşte detaylar…

Metabolizmanızı hızlandıracak 8 öneri

Vücuda giren besinlerin hücreler tarafından yakılma sürecine metabolizma denir. Sağlıklı ve hızlı çalışan bir metabolizma kilo vermeyi kolaylaştırır. Kilo vermek isteyen herkesin ilk yapması gereken metabolizmayı hızlandırıcı besinler tüketmektir. İşte metabolizmanızı hızlandırmayı sağlayacak öneriler…

METABOLİZMANIZI HIZLANDIRACAK 8 ÖNERİ

  • Badem, ceviz, fındık gibi tokluk hissi veren kuru yemişlerin kilo vermeye, metabolik sistemi hızlandırmaya yardımcı olduğunu unutmamalısınız.
  • Yapılan araştırmalar, gazlı içecekler sıfır kalori de olsa dümdüz bir karına ulaşmanızı engelleyen en büyük etken olduğunu ortaya koymuştur. Diyet içeceklerin tamamı tüketmeyi bırakıp, metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Birçok kişinin vazgeçilmez lezzeti çikolata, doğru şekilde tüketildiğinde yararlı bir hale gelebiliyor. Yapılan çalışmalar, günde 42 gram çikolatanın içeriğindeki kakao sayesinde stres seviyesinin azaldığını ve metabolizmayı hızlandırdığını ortaya koymaktadır.
  • Yulaf ezmesi, kinoa ve tam tahıllı besinler tüketerek metabolik dengeyi alt üst edip yoracak işlenmiş tahıllı gıdalardan uzak durmalısınız.
  • Evde veya spor salonlarında, imkanlar elverdiği ölçüde egzersiz, yürüyüş vb. sporlar yaparak günde en az 2-3 saatinizi hareket ederek geçirmelisiniz.
  • Kalsiyum içeriği yüksek olan besinler tüketerek metabolizmanın daha fazla yağ yakmasına yardımcı olabilirsiniz. Özellikle tam yağlı süt içerek yağların bel çevresinde toplanması yerine yakılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Araştırmalar, kafeinli kahve içenlerin kafeinsiz kahve içenlere göre metabolizmalarının daha hızlı olduğunu göstermektedir. Sade bir filtre kahve içmek yerine yeşil çay içerek de aynı etkiyi alabilirsiniz.
  • Gün içerisinde şekerleme yapmak, çok geç saatlerde yatıp geç uyanmak da metabolizmanın hızlanmasını engelleyen faktörler arasındadır. Hızlı bir metabolizma için düzenli bir uykuya ihtiyacınız var.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER