Migren ağrısına doğal tedavi yöntemleri!

Birçok kişinin kabusu olan migren ağrısı ile ilgili en çok merak edilen; migren ağrısına iyi gelen doğal tedavi yöntemlerini sizler için hazırladık. İşte detaylar…

Migren ağrısına doğal tedavi yöntemleri!

Baş ağrısı toplum arasında en çok yaşanan durumlardan biridir. Ancak migrenle beraber gelen baş ağrısı dayanması oldukça zor bir ağrıdır. Fakat sizin için hazırladığımız migren ağrısına iyi gelen doğal tedavi yöntemleriyle, baş ağrılarınızın önüne geçebilirsiniz.

Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, oldukça rahatsız edici olan migren ağrısı için her defasında ilaç kullanmanın doğru olmadığını, bazı doğal yöntemlerle de migren ağrısının önüne geçilebileceğini belirtti. Dr. Oğuzhan Onultan, vücutta ödemi engelleyen, bünyesinde koruyucu maddeler bulundurmaya, meyve sebzelerden destek alarak migren ağrısının önüne geçilebileceğini dile getirdi. Ayrıca Onultan muz, çilek, kereviz, keten tohumu, ıspanak gibi oldukça sağlıklı olan besinlerden tarifler hazırlayarak ve bol su tüketerek migren ağrısının önüne geçilebileceğiniz altını çizdi.

MİGREN AĞRISINA DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Şiddetli baş ağrısı olarak tanımlayabileceğimiz migren ağrısı, günlük yaşam konforunu oldukça kötü etkiliyor. Migren ağrısının beslenme düzeni ile bağlantılı olduğunu ifade eden Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, koruyucu katkı maddesi içermeyen migren ataklarını önleyecek doğal tarifleri sizler için hazırladı.

MİGRENİN TETEKLEYİCİSİ ÖDEM

Migren ağrısının aslında önüne geçilebileceğini dile getiren Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, migren atağı sırasında direk ilaca sarılmak yerine, yediklerine ve içtiklerine dikkat ederek bu ağrının önüne geçebileceklerini belirterek, ‘O yüzden yiyip içtiklerimiz çok önemli. Her başımız ağrıdığında ilaca sarılmak yerine bazı gıdalardan sakınarak, diyetler oluşturarak migrenin önüne geçebiliriz. Vücutta oluşan ödem, şişkinlik migreni tetikler. O nedenle ödem yapmayacak gıdaların tüketilmesini öneriyorum’ diye konuştu.

İŞLENMİŞ GIDALARDAN KAÇIN

Sağlıklı beslenmenin baş ağrısı ve beraberinde gelen migren atakları için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken ve düzenli sıvı tüketiminin de ağrıları önlemede oldukça faydaları olduğuna dikkat çeken Dr. Onultan, ‘Paketlenmiş gıdalardan, işlenmiş etten, peynirden, deniz ürününden ve enerji içeceklerinden uzak durun. Sıvı içeriği fazla, magnezyumdan zengin, antioksidan özelliği bulunan yeşillik ağırlıklı beslenin. Baş ağrısının en önemi nedeni sıvı eksikliğidir. Günde 2,2,5 litre su içmeliyiz. Sıcak havalarda yarım litre daha üzerine koyabiliriz’ dedi.

YEDİKLERİNİZİ NOT ALIN

Hazırlanan yiyeceklerin ve tüketilen içeceklerin içeriklerinin migren ağrısını ve alerjiyi tetikleyici tariflere karşı dikkatli olunmasının altını çizerek, ‘Magnezyum oranları yüksek, antioksidan özellikleri var. Vücuttaki bütün damar sistemini rahatlatarak, migreni önlemiş oluyoruz. İçeceklerde koruyucu madde yok, doğal karışımdır. Ispanağın içinde magnezyum bulunuyor.

Baş ağrısını önlemek için magnezyum etkilidir. Hastalara tedavi için de veriyoruz. İlaç yerine doğal yollardan vitamini almak çok daha önemli. Keten tohumunun antioksidan özelliği bulunuyor. Bu özellik kalp ve beyin damarlarının sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Baş ağrısını önlemek için damar sağlığına dikkat etmeliyiz. Sık baş ağrısı çeken kişiler yediklerini not alsın. Böylece hangi gıdanın baş ağrısına neden olduğunu bulabilirler. Böylece o gıdalardan uzak dururlar.’ Şeklinde konuştu.

HER GÜN YENEBİLİR

En az haftada birkaç kez baş ağrısı nöbetleri geçirenlerin tüketebilecekleri içecekleri sıralayan Onultan, ‘Böyle koruyucu madde olmayan doğal içecekleri tüketirseniz hem baş ağrısını önlersiniz hem de her baş ağrınızda ilaçlara bağlı kalmazsınız. Ananas, marul ve kereviz magnezyum ve antioksidan zengini, limon c vitamini etkisi var ve ferahlatır. Salatalık sıvı içerdiği için önemli’ açıklamasında bulundu.

MİGREN AĞRISINA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER

Soğuk Kompres

Birçok kişi genellikle ağrıyı hafifletmek için sıcak kompres uygular. Ancak en etkilisi ağrıyı azaltma biçimi soğuk kompres yöntemidir. Soğuk kompres, bölgedeki büyüyüp genişleyen damarları küçülterek, kan dolaşımınızı arttırmanıza yardımcı olur. Buz torbasını veya buz sarılı bir bezi başınıza koyarak 15 dk. bekletin. 15 dk. ardından 5 dk. aralıklarla kompres uygulayın.

Elma Sirkesi

Pek çok hastalıkta şifa niyetine kullanılan elma sirkesi burada da karşımıza çıkıyor. Elma sirkesi bağışıklık sistemimize katkı sağlayan vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Bu sirke hayati mineralleri vücudunuza vererek migren semptomlarını tedavi etmeye büyük oranda yardımcı olur. 3 bardak suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Ardından karışıma bir yemek kaşığı bal ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırarak karışımı günde iki kez için.

Nane Yağı

Birçok kişi nane yağı aromasını rahatlatıcı buluyor. Bu yöntem migren ağrısını hafifletmeye ve ağrıyı azaltmak için kullanılabilir. Birkaç adet pamuğa bir miktar yağı damlatın. Daha sonra pamukları alnınıza şakaklarınıza ve çenenizin arka tarafına koyun. Pamuklarla o bölgelere 5 dk boyunca masaj yapın. Yalnız nane yağı yöntemini uygularken sessiz sakin bir ortamda bulunmanız gerekir.

Kırmızı Biber

Kırmızıbiber tedavisi ağrı ve iltihaplanma da oldukça etkilidir. Ağrı kesici etkisi olan kapsaisin içerir. Daha sonra karışımı 4 saatlik dilimi içerisinde iki kez için.

Migren Ağrısı İçin Tarif

Migren ağrısı çekenler için Dr. Oğuzhan Onultanın hazırladığı migren ağrısını önleyen içeceklerin tarifi şu şekilde: 1 adet muz, 1 demet ıspanak, 1 tutam taze nane, 1 kase yağsız yoğurt, 1 su bardağı laktozsuz süt, 5-6 adet çilek, 1 tatlı kaşığı keten tohumu.

Tarif 2

İkinci tarif ise; 4 dilim ananas, 3-4 yaprak marul, 1 adet kereviz sapı, 1 adet kabuğuyla limon.

Tarif 3

Üçüncü tarif: Yeşil elma, ıspanak, salatalık.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER