Sivilce izlerini geçiren 5 besin

Ergenlik döneminde oluşana ve ciltte istenmeyen lekelere neden olan sivilce, kişinin özgüvenini etkileyen olumsuz bir durumdur. Peki, sivilce izlerini geçirmek için ne yapmak gerekir? Sizin için sivilce lekelerini gideren 7 besini bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

Sivilce izlerini geçiren 5 besin

Özellikle yüzde çıkan sivilceler hemen herkesin korkulu rüyasıdır. Neden olduğu olumsuz görüntünün yanı sıra ciltte kalıcı izlere de yol açan sivilceler yaşamın olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Eğer sizde akne izlerinden şikayetçiyseniz doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. İşte detaylar…

BALKABAĞI

Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden biri olan balkabağı, niasin, folat, A ve B vitamini ile çinko açısından oldukça zengindir. Niasin ve folat kan dolaşımını artırır ve hücrelerin yenilenmesini sağlar. Bunlar akne tedavisi için oldukça faydalı vitaminlerdir. Balkabağında bulunan çekirdekler; hormon seviyelerini, yağ üretimini kontrol etmeye ve cildin iyileşmesine destek olan çinko içermektedir. Aynı zamanda içeriğinde bulunan A vitamini sayesinde sivilce izlerini en aza indirmeye yardımcı olur.

KARNABAHAR

Karnabahar, önemli bir C vitamini kaynağıdır ve içeriğinde histidin adı verilen güçlü bir amino asit bulundurmakta. Histidin, cildin mevcut koyu lekeleri daha da kötüleşmesine neden olan zararlı UV ışınlarından korunmasını sağlar. İçeriğinde bulunan C vitamini ise cildin kolayca kendini yenilemesi için mükemmel bir kaynaktır. Vücudun demir emilimine yardımcı olur ve sivilce izlerinin iyileşmesini sağlar.

LİMON

Limon ve limon suyu sarkan cildi sıkılaşmasını ve lekelerle savaşmasını sağlar. Limon kabuğu, cildinizde koruyucu ve antikarsinojenik etkileri olan flavonoidler içermektedir. Güne bir bardak ılık limonlu su içerek başlamanız, sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

PAPAYA

Papaya, papain adı verilen bir sindirim enzimi içermektedir. Papain, ölü cilt hücrelerinin pul pul dökülmesine, gözeneklerin açılmasına ve akne izlerinin tedavi edilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda cildin nemli kalmasını ve ileride oluşabilecek çatlakları önlenmesini sağlar.

KİNOA

Yüksek miktarda B3 vitamini içeren kinoa, akne, gül hastalığı ve hatta egzamadan dolayı tahriş olmuş, iltihaplanmış cildin yatıştırılmasını sağlar. Bunun yanı sıra kinoada eser miktarda bir element olan ekdisteroidler, akneden dolayı ortaya çıkan izlerin giderilmesine de yardımcı olur. Cildi onarır ve tahrişi en aza indirir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER