Yabani iğde doğadaki tek Omega 7 kaynağı

Yabani iğdenin doğada bilinen tek Omega 7 kaynağı olduğu açıklandı. Detaylar haberimizde...

Yabani iğde doğadaki tek Omega 7 kaynağı

Yabani iğdenin doğada bilinen tek Omega 7 kaynağı olduğu açıklandı. Modern tıbbın önde gelen isimlerinden olan Prof. Dr. Mehmet Öz’ün özellikle tavsiye ettiği mucize bir besin olan yabani iğde vücut sağlığı için oldukça önem taşımaktadır. Şifa olarak isimlendirilen yabani iğde hücre dokusu ve yara iyileşmesine fayda sağlayan ve deriye doğrudan uygulanabilen çok ender bir mucize olarak tanımlanıyor.

Yabani iğdenin faydaları nelerdir? Yabani iğde hangi hastalıklara iyi gelir? Omega 7 nedir?

ASIRLARDIR BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMİ

- Bilinen doğadaki tek Omega 7 kaynağı olan yabani iğdenin şifası bol. Başta Uzakdoğu ülkeleri olmak üzere, yabani iğde yüzyıllardır egzama, güneş yanığı ve farklı yanık türleri, dermatit, yara ve iltihapların bitkisel olarak tedavi edilmesinde kullanılmaktadır.

- Yabani iğde hakkında bildirilen bilgilerden biri de Rus kozmonotların uzayda yolculuklarında güneş radyasyonun kötü etkilerinden korunmak için, Omega 7’nin doğal kaynağı olan yabani iğde meyvelerini yediklerini ve yabani iğde yağlarını kremlerinde kullandıklarıdır.

- Hücre zarının fiziksel ve duygusal stresten korunmasında önemli etkileri var çünkü bu besinin ekstresi içildiği zaman bağırsaktaki mukoza duvarı kalınlaşması önleniyor. Yabani iğde bağırsak duvarını güçlendirip akışkanlık sağlayan bir mukoza salgılanmasına yol açarak kabızlığı engeller.

KALP HASTALIKLARINA KARŞI YABANİ İĞDE MUCİZESİ

- Yabani iğde kalp ve şeker rahatsızlıklarını engeller.

- Antioksidan özelliği ile sindirim sistemini rahatlatan yabani iğde kilo kontrolüne de yardımcı olur.

- Yabani iğde yağının vücuda giren zararlı yağların depolanması önleyici bir etkisi bulunmaktadır.

- Yabani iğde göz kuruluğu, öksürük, saç ve tırnak dökülmesi gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

- İltihap tedavilerinde de kullanılan yabani iğdenin iyileştirici bir gücü vardır.

- Yabani iğde vücutta su tutma kapasitesini artırmaktadır.

- Yabani iğde cilt kırışıklıklarını gidermekte cildinizi parlatıp nemlendirmektedir.

YABANİ İĞDE NASIL KULLANILIR?

Omega 7 asidi ile oldukça faydalı bir besin haline gelen yabani iğdenin ekstresini içerek ya da cildinize sürerek güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

OMEGA 7 NEDİR?

Omega 7 ya da Palmitoleik asit, eski zamanlardan bu yana özellikle Tibetliler ve Moğollar tarafından geleneksel ilaç olarak kullanılmaktaydı. Omega 7 eski tıp kaynaklarında akciğerler, mide, dalak, kan dolaşımı üzerinde farmakolojik etkileri olduğu belirtilen yabani iğdenin etken maddesidir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER