Yüksek doz C Vitamini virüsten koruyor

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı yeni bir düzen içerisine girmeye sokan koronavirüsten korunmak için C vitamininin faydaları çok konuşuluyor. Uzmanlar, C vitamininin koronavirüs hastalarının çok daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğunu belirtti. Peki, C vitamini hangi besinlerde bulunur? İşte detaylar…

Yüksek doz C Vitamini virüsten koruyor

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre Covid-19 için aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 10'dan fazla ülkede toplam 165 aşı çalışması devam ediyor.

Aşı çalışmalarının yanı sıra geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları (GETAT) uzmanlarından da çeşitli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak GETAT Uzmanı Dr. Turanşah Tümer, ‘Araştırmalar, bağışıklık sistemini güçlendiren ve hastalığa yakalanma riskini azaltan C vitamininin yüksek dozda verildiği takdirde Covid-19 hastalarının daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğunu gösteriyor’ açıklamasında bulundu.

Ayrıca Tümer, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ozon terapi ve glutatyon takviyelerinin de benzer olumlu etkileri olduğunu belirtti.

"BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİCİ TAKVİYELER OLUMLU YANIT VERİYOR"

Koronavirüs tedavisi hakkında birçok bilgi olduğu fakat kesin bir tedavinin belirtilmediğini vurgulayan Dr. Turanşah Tümer, ‘Koronavirüsün kesin tedavi noktasında henüz bir sonuç almamış olsa da Covid-19 ve benzeri pek çok kronik hastalıklara karşı vücut direncini ve bağışıklık sistemini güçlendirici alternatif tedavi yöntemleri belirlenmiştir. Keza bizler de pandemi dönemi öncesinde yüksek doz C vitamini, ozon terapi ve glutatyon uygulamaları yaptığımız hastalarımızın bu dönemi daha az hasarla atlattıklarını söyleyebiliriz. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirici takviye karışımlar ile hastalık aşaması ve sonrasında vücudun tedavilere daha hızlı, olumlu yanıt verdiğini söylemek mümkün’ diye konuştu.

‘C VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER TÜKETİN’

Koronavirüs tedavisinin yanı sıra C vitamininin günlük olarak vücuda alınmasının da gerekli olduğunu belirten Dr. Turanşah Tümer, ‘Önemli bir antioksidan olan C vitamini, başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere birçok kronik hastalığa karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Ne var ki vücutta depolanmadığından her gün vücudun ihtiyaç duyduğu miktarda tüketilmesi gerekir. Bu noktada C vitamini kaynağı olan besinlerin günlük beslenme planının içerisine mutlaka dahil edilmesi önerilir.

EN ÇOK C VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER

Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, ananas, çilek, limon, domates, kırmızı ve yeşilbiber, roka, maydanoz, marul, taze kuşburnu, ıspanak, brokoli ve lahana başlıca C vitamini kaynakları olarak düzenli tüketilmeli’ şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER