İstanbul’da en iyi kamp alanları

İstanbul'dan çok fazla uzaklaşmadan hem kamp yapıp hem de denize girebileceğiniz en iyi 10 kamp alanını listeledik.

İstanbul’da en iyi kamp alanları

Koronavirüs salgını ile birlikte tatil anlayışlarımız da oldukça değişti. İstanbul’un trafiği ve kalabalığından iki gün bile olsa uzaklaşmak ve doğayla baş başa kalmak isteyenler için birçok kamp alanı bulunuyor. İstanbul’dan çok uzaklaşmadan bütçenizi de çok zorlamadan doğayla ve kendinizle baş başa kalabileceğiniz bir alan oldukça mümkün.Deniz kenarında güzel bir hafta sonu tatili yapabileceğiniz gibi yemyeşil orman içerisinde uzun ve huzurlu yürüyüşlerle şehrin stresini de atabilirsiniz. Ulaşım konusunda da zorlanmayacağınız alanların da listede yer alıyor. İster şahsi aracınız isterseniz de toplu taşıma ile ulaşımınızı sağlayabileceğiniz kamp alanlarında oldukça fazla aktivite imkanı da bulunuyor. Bu sıcak yaz günlerinde şehri bırakarak bir gece de olsa doğanın içinde zaman geçirebileceğiniz İstanbul’a yakın kamp alanlarını listeledik.

1. KİLYOS KAMP ALANI, SARIYER

İstanbul’da Sarıyer ilçesine bağlı olan Kilyos hem deniz tatili hem de çadır kampı yapabileceğiniz şehrin en güzel yerlerinden biridir. İstanbul’a olan uzaklığı yaklaşık 40 km olduğundan dolayı özel aracınız ya da günün belli saatlerinde kalkan otobüslere binerek kamp alanına ulaşabilirsiniz. Ayrıca özel araçla gelecekler için kamp alanı çevresinde park alanları mevcuttur. İlçe merkezine ulaşımı oldukça kolay olduğundan dolayı tatilciler tarafından oldukça kolaydır. Karadeniz sahilinde yer alan kamp alanı yazın kavurucu sıcağında sahilin tatlı esintisini iliklerinize kadar yaşayabileceğiniz Birçok kamp aktivitesi yapabileceğiniz gibi, doğanın ve denizin keyfini çıkarıp, keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Kumköy Kilyos kamp alanı ücret ödemeden konaklama yapabileceğiniz bir yer. İşlek bir yer olduğu için yeme içme ihtiyaçlarınızı çevredeki marketlerden karşılayabilir, dilerseniz ücretli plajlardan birine giriş yaparak şezlong, şemsiye, WC ve elektrik gibi imkânlardan da faydalanabilirsiniz.

2. KABAKOZ KAMP ALANI, AĞVA

İstanbul’un Şile ve Ağva ilçeleri arasında kalan, sırtını yemyeşil ormanlara yaslayan, az da olsa sahile yürüme mesafesi bulunan Kabakoz Kamp alanı, yürüyüş parkurları, denize yürüme mesafesindeki konumu, kontrollü ateş yakılabilir alanları vardır. Yemyeşil ormanda veya masmavi denizin yakınında kamp atabilir, doğanın sakinliği veya denizin tatlı dalga seslerine kapılıp huzurlu ve güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Plajda kamp yapmayı düşünenler için elektrik, su, tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunuyor. Ancak ormanın içinde kamp yapacaklar için ihtiyaçlarını karşılayabilecek herhangi bir işletme bulunmuyor. Yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı ise yakınında Kabakoz Köyü’nden karşılayabilirsiniz.

3. EŞEK ADASI KAMP ALANI, ŞİLE

İstanbul’a oldukça uzak olan Eşek Adası, Şile kumsalının en ucundaki noktada bulunuyor. Küçük bir tepenin dışında geriye kalan her yanı deniz manzarası olan kamp alanı, deniz ve kamp severlerin oldukça keyifli dakikalar geçirmesini sağlamaktadır. İstanbullular tarafından pek bilinmeyen Eşek Adası, bu iki taraflı plajıyla da gidenler tarafından çok beğeniliyor. Eşek Adası Kamp alanında duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz uygun alanlar maalesef bulunmuyor. Dolayısıyla bu bölgede genellikle günü birlik kamplar yapılabilir. Ayrıca yollar bozuk olduğu için giderken oldukça dikkatli olmalısınız.

4. GREEN PARK KAMP ALANI, AĞVA

İstanbul’un en güzel hafta sonu kaçamak yerlerinden biri olan Ağva’da yer alan Green Park Kamping, 3 kilometre uzunluğundaki kumsal alanı ile karavan ve çadır kampçıları tarafından en çok tercih edilen bölgelerden biri. Green Park Kamp Alanın oldukça geniş olan 100 karavan ve çadır kapasitesi ile deniz tatili ve doğada kamp keyfi yaşamak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biridir. İstanbul’a olan yakınlığı ve ulaşımın da kolayca ulaşımından dolayı kampçıların en çok önerdiği kamp alanlarının başında geliyor. Kamp alanı denize sıfırdır ve şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkânlar bulunmaktadır. Çadır ve karavan konaklaması yapanlar için de elektrik, tuvalet, duş ve Wi-Fi gibi hizmetler sunulmaktadır. Şehir merkezine 110 km uzak olan kamp alanına ulaşımı için Şile ve Ağva’ya giden otobüsler ile sağlayabilir veya şahsi aracınızla Ümraniye-Çekmeköy istikametini takip ederek ulaşabilirsiniz. Sessiz ve sakin bir kamp alanı arayanlar için pek uygun bir yer olamayan Green Park Kamp Alanına yanınızda bir eş olmadan da giriş yapamazsınız. Green Park Kamping, şehrin karmaşasından kaçıp çok fazla uzağa gitmeden kamp ve deniz tatili yapabileceğiniz güzel yerlerden biridir.

5. ELMAS BURNU PLAJI KAMP ALANI, RİVA

Elmas Burnu Plajı, Riva’da bulunan ve çadır kampı için oldukça uygun olan bir kamp alanıdır. İstanbul’dan uzaklaşmak ve hafta sonu tatilinizi değerlendirmek için tercih edebilirsiniz. Sahil kenarında kamp yapmanın keyfini doyasıya çıkaracağınız Elmas Burnu Plajında duş, tuvalet ihtiyacınızı da sağlayabilirsiniz. Deniz kenarı kamp alanı arayanlar için uygun bir bölge olan Elmas Burnu Plajı Beykoz ilçesinde yer alıyor ve İstanbul’a sadece bir saat uzaklıkta bulunuyor. Elmas Burnu Plajı’na gitmişken aynı bölgede yer alan Elmas Burnu Tabiat Parkı’nda da çok keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca sakin denizi ve ince kumu ile sahili Ege ve Akdeniz’i aratmıyor. Elmas Burnu Plajında yiyecek içecek ihtiyacınızı gelmeden önce temin etmeniz daha iyi olacaktır.

6. AKKAYA KAMP ALANI, ŞİLE

Şile’nin iç taraflarında bulunan Akkaya Kam Alanı en çok sevilen kamp alanı kampçıların İstanbul içerisinde en çok tercih ettiği yerlerden biridir. Bu şirin kamp alanı hem yabancı hem de yerli misafirler tarafından oldukça tercih edilen bir kamp yeridir. Büyüleyici bir koyun çevresine kurulu kamp alanı, içerisinde 16 adet kulübeye ev sahipliği yapıyor. Kulübeler ağaç kabuklarından yapılmış ve içerisinde duş ile WC gibi kamp süreniz boyunca ihtiyacınız olacak temek gereksinimler mevcuttur. Alanda elektrik ve televizyon yok. Günbatımı manzarasını izleyebileceğiniz gibi sabahları güne kuş sesleriyle başlayabilirsiniz. Kamp alanında cüzi bir ücret ödeyerek duş, tuvalet, yemekhane gibi alanlardan yararlanabilirsiniz. Sabah, öğle ve akşam öğünleri için ana kulübedeki lezzetli yemeklerden de faydalanabilmek imkânına sahipsiniz.

7. BELGRAD ORMANI KAMP ALANI

Belgrad ormanı, hem günlük hayatta hem de hafta sonu tatillerinde severek tercih edilen ormanlardan biridir. İstanbul’un geriye kalan yeşil alanlarından en önemlisidir. İçerisinde barındırdığı geyik üretim çiftliği ile doğal yaşamı desteklemekle kalmayıp, orman içerisinde güvenlik ekipleri ile de kimseye göz açtırmamaktadır. Burada kamp yapmak yasa gereği yasaklanmıştır. İstanbul için oldukça önemli olan Belgrad Ormanında kamp yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ise şöyledir; ateş yakılmaması, çevreye çöp bırakılmaması, çevreye yiyecek ve içecek atıklarının atılmaması, ağaçların üstüne kesinlikle yazı yazılmaması ve yaş ağaçları kesinlikle kesilmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde orman yetkilileri tarafından ciddi para cezasına çarptırılabilirsiniz. Sessiz ve sakin bir tatil yapmak isteyenler Belgrad Ormanını tercih edebilir, yeme-içme ve tuvalet gibi ihtiyaçlar için yerler mevcuttur. Ayrıca uzun orman yürüyüşlerinin yanı sıra, trekking parkurları da bulunuyor.

8. KAYIP ADA KAMP ALANI

Şile’nin nefis koylarından birinde yer alan kamp alanı, şehir merkezine 84 km mesafede bulunmaktadır. Yolları biraz bozuk olduğu için ulaşımı nispeten zordur. Denizi berrak ve temiz bir plajı var. Tesiste cüzi bir ücret karşılığında çadır kiralayabilirsiniz. Duş ve tuvalet gibi yerleri mevcut. Kayıp Ada, kamp yapmak ve yüzmek isteyenlere keyifli bir tatil olanağı sunuyor.

9. KURFALLI PLAJI KAMP ALANI

Ağva ilçesine yakın Seferoğulları Kamp Alanı ve Green Park Kamp Alanı arasında yer alan Kurfallı Plajı, Şile ve Ağva’nın diğer plajlarına kıyasla daha nezihtir. Ayrıca Kurfallı Plajının sağladığı olanaklar diğer plaj ve kamp bölgelerine oranla daha çok tercih edilebilir. Kaldığınız süre boyunca Kurfallı Plajından yiyecek ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz gibi tuvalet, duş ve soyunma kabini gibi olanaklarda mevcuttur. Ayrıca yeme-içme dışında bütün bunları ücretsiz olarak da kullanabilirsiniz. Plajın hemen arkası ormanlık alanda uzun ve sakin yürüyüşler yaparak İstanbul’daki yoğun ve stresinizi atabilirsiniz. Kurfallı Plajı Kamp Alnında dilerseniz ateş yakıp mangal da yapabilirsiniz.

10. DARLIK BARAJI KAMP ALANI

Şile sınırları içerisinde yer alan kamp alanlarından birisi de Darlık Barajı’ndaki kamp bölgesidir. Darlık Barajı Kamp Alanında en çok olta balıkçılığı için de tercih ediliyor. Ulaşım noktasında sıkıntı yaşayabileceğinizden dolayı Darlık Barajı Kamp Alanına şahsi aracınızla gelmenizi tavsiye ederiz. Olta balıkçılığı için oldukça uygun olan Darlık Barajı Kamp Alanına gelirken yanınızda oltanızı da getirmeyi unutmayın. Çevresi itibariyle yemyeşil bir tabiat alanı sunan Darlık barajı kamp süreniz boyunca şehrin gürültüsünden izole kafa dinleyebileceğiniz İstanbul’un keyif veren sayılı yerlerinden biridir. Yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden temin etmeniz gerekiyor. Ancak, Darlık Barajı Kamp Alanında tuvalet, su, elektrik ve duş gibi imkanlarda bulunuyor. Yemyeşil bir alanda bulunan Darlık Barajı Kamp Alanın da yürüyüş parkurlarında huzurlu yürüyüşler de yapabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2021, 02:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER