Toprak Razgatlıoğlu’na Alanya’da coşkulu karşılama

2021 Dünya Superbike Şampiyonu olarak ülkemize ve Alanya'ya büyük bir gurur yaşatan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, bugün geldiği Alanya'da coşkuyla karşılandı.

Toprak Razgatlıoğlu’na Alanya’da coşkulu karşılama

ve zorlu bir sezonun ardından Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonu şampiyonluğunu 21 Kasım'da Endonezya'da ilan eden milli motosikletçimiz Toprak Razgatlıoğlu, bugün doğup büyüdüğü Alanya'da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Dünya Şampiyonu olduktan sonra İstanbul ve Ankara'da devlet büyüklerinin kabul ettiği Razgatlıoğlu, geçtiğimiz günlerde de Monaco'ya giderek Monaco Prensi II. Albert'in elinden ödülünü almıştı. Şampiyon olduktan sonra Alanya'ya ilk kez gelen milli motosikletçi, bugün Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Alanya halkı ile şampiyonluğunu paylaştı.

PROTOKOL AKIN ETTİ

Dünya Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu'nu karşılama törenine Alanya protokolü de akın etti. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı, siyasi parti ve oda başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri törene büyük ilgi gösterdi. Törende ilk olarak söz alan Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Toprak'ın başarısı kolay bir başarı değil. Onunla ne kadar gurur duysak azdır. Özellikle motorun üzerinde yarışmak hiç kolay değil. Toprak, dünya şampiyonu olarak aramıza geldi. Rahmetli Arif kardeşimizin emaneti. O da bu gururla yaşamak isterdi. Allah rahmet eylesin kardeşimize" dedi. Adem Murat Yücel ise, "Toprak kardeşimiz hem bölgemize hem ülkemize gurur yaşattığı için teşekkür ederiz. Çocukluğunu biliyoruz Toprak'ın. Belki o zaman bunu hayal edemezdik ama bugün daha çok büyük şampiyonlukları ülkemize armağan edeceğini hayal edebiliyoruz" şeklinde konuştu. Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer de, "Dünya Süperbike Şampiyonu olarak ülkemizi ve belki de en çok bizleri gururlandırdı. Kendisine ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Daha nice başarıları kazasız belazız hayırlı bir şekilde ulaşmasını temenni ediyorum" dedi.

 

"BU HEPİMİZİN BAŞARISI"

Karşılama töreninde gazetecilere konuşan Toprak Razgatlıoğlu, "Evime geldiğim için mutluyum" dedi. Görkemli karşılamanın kendisini duygulandırdığını söyleyen Razgatlıoğlu, "Böyle bir karşılama beni gerçekten duygulandırdı. Çünkü burada doğdum büyüdüm. Böyle bir karşılama gerçekten hiç beklemiyordum. Hem şaşırdım, hem duygulandım, hem de gerçekten mutlu oldum. Bu şampiyonluğu sadece kendi adıma kazanmadım. Çünkü biz şampiyon olduk. Bu hepimizin başarısı. O yüzden sadece kendi adıma sevinmiyorum. Ülkem ve Alanya adına çok seviniyorum. Çünkü inanılmaz bir şeyi başarmış olduk. Bu kategoride ilk defa bir Türk Dünya Şampiyonu oldu. Yarıştığımız Yamaha markası da 13 sene sonra dünya şampiyonu oldu. Çok büyük bir başarı elde ettik. Bunun için de çok mutluyuz. Ülkeme ve Alanya'ma geri döndüm. Böyle bir karşılama için de herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"EN İYİSİ İÇİN SAVAŞACAĞIZ"

Bir gazetecinin sorduğu "54 numaralı ile yarışıyorsun. 07'yi de görecek miyiz?" sorusunu da cevaplayan Toprak Razgatlıoğlu, "6 yıl sonra Jonathan Rea'nın önünde dünya şampiyonu olduk. Kendisi 1 numaradan eski kendi 65 numarasına geri dönüyor. Seneye daha iyisi için elimizden geleni yapacağız. Hiç bir zaman antrenmanları bırakmadım. Çünkü geçen sene neredeyse her gün antrenman yapıyordum. Suanda 1 aylık boşluğum var. Bu boşlukta birazcık antrenman ve tatil yapmak istiyorum. O yüzden de Alanya'ya geldim. Burası doğduğum, büyüdüğüm ve en çok sevdiğim yer. Yeni sezonda elimizden geleni yapıp daha iyisi için savaş vereceğiz inşallah. Normalde 07 numarayla yarışacaktım ancak o dolu olduğu için 54 numarayla yarıştım. Yeni sezonda ise 1 numara ile yarışacağım" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER