Instagram ücretli abonelik dönemi başlıyor

Instagram platformu rozetlerden sonra abonelik sistemi ile içerik üreticilerin doğrudan gelir elde edebilmesinin yolunu açıyor. Abonelik şu anda ABD kullanıcılarına sunuluyor.

Instagram ücretli abonelik dönemi başlıyor

Hayatlarına reklam gelirleri ile başlayan sosyal medya platformları zaman içerisinde kullanıcıların içerik üreticisine doğrudan bağış yapabilecek sistemler geliştiriyor. YouTube, Twitch gibi platformların ardından Instagram da abonelik dönemine başlıyor. 

Instagram abonelik sistemi başlıyor

Instagramilk etapta reklam gelirlerini doğrudan kullanıcısı ile paylaşan bir platform değildi. Hesap sahipleri sponsorluk veya sanal mağaza gibi konseptlerle platformu gelir kapısına çevirmeye çalışıyordu. 

Bir süredir canlı yayınlar esnasında yayıncılara hediye edilen rozetler devreye girmiş durumda. Ayrıca IGTV üzerinden bir reklam geliri paylaşımı da başlamıştı. Şimdi abonelik sistemi de geldi. 

Şimdilik ABD kullanıcılarına sunulan özellik belirli ücretler karşılığında içerik üreticilerine abone olmanızı sağlayacak. Böylece üreticiler abonelere özel içeriklerle standart kullanıcılardan ayırmış olacak. Instagram buradan bir pay almayacak yani gelir doğrudan yayıncıya kalacak. 

4 farklı abonelik için 10.99TL fiyat etiketi belirlenmiş. Muhtemelen sunulan özelliklere göre abonelikler de değişiyor. Rozetler ise 10.99TL, 22.99TL ve 54.99TL fiyat etiketiyle sıralanıyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER