Tesla, diğer elektrikli araçların da Superchargerlar’ı kullanmasına izin vermeye başlıyor

Elon Musk ve Tesla tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, süper şarj istasyonlarının diğer elektrikli araçlar tarafından kullanılmasına izin vermeye başlıyor.

Tesla, diğer elektrikli araçların da Superchargerlar’ı kullanmasına izin vermeye başlıyor

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla, Hollanda’da bulunan şarj istasyonlarından on tanesinin Tesla olmayan elektrikli araçlara da hizmet vermesini sağlayan yeni bir pilot uygulamayı hayata geçiriyor.

Bu, özellikle Kuzey Amerika’da bulunan diğer şirketlerin Tesla’ya yetişememe durumu ve Tesla’nın kapsamlı şarj altyapısı göz önüne alındığında oldukça kayda değer bir girişim olarak nitelendiriliyor.

Açıklamalar şirketin CEO’su ünlü milyarder Elon Musk tarafından ve Tesla'nın resmi sitesi üzerinden yapıldı. Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada , “Tesla Supercharger’larını diğer elektrikli araçlara açmak için yaptığımız deneme programı başladı” ifadelerini kullandı.

Tesla’ya göre şirket şu ana kadar dünya çapında 2.100’den fazla istasyon ve 25.000’den fazla Supercharger üretti. Norveç, İsveç ve Finlandiya gibi en kuzey kutup bölgelerinde bile önemli derecede istasyon artışı yaşandı.

“Sürdürülebilir enerjiye geçişi hızlandırma misyonu”

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, “Supercharger ağını Tesla dışındaki elektrikli araçlara açmak ve daha fazla insanı elektrikli araç kullanmaya teşvik etmek her zaman hedefimiz olmuştur. Bu hareketimiz, dünyanın sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçişini hızlandırma misyonumuzu doğrudan destekliyor” ifadeleri kullanıldı.

Elektrikli araç kullanımına teşvik için yapılıyor

Hollanda’da bulunan elektrikli araç sahipleri bir Supercharger’ı kullanmak istiyorlarsa Tesla uygulamasına ihtiyaçları olacak. Şirket ayrıca, şarj istasyonlarının ‘yalnızca CCS özellikli’ araçlar için erişilebilir olduğunu da açıklamalarına ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER