Uzay Teleskobu'nun fırlatılacağı tarih açıklandı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA),Hubble Uzay Teleskobu'nun yerini alması hedeflenen yeni nesil James Webb Uzay Teleskobu'nu 18 Aralık tarihinde fırlatmaya hazırlanıyor.

Uzay Teleskobu'nun fırlatılacağı tarih açıklandı

NASA tarafından geliştirilen ve Webb olarak bilinen projenin testlerini başarıyla bitirildi. Uzay fırlatma hizmeti sunan uluslararası Arienspace şirketiyle birlikte James Webb teleskobunun fırlatılma tarihi belirlendi.

ARİANE 5 İLE UZAYA GÖNDERİLECEK

NASA'nın geçtiğimiz yıllarda Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Kanada Uzay Ajansı (CSA) ortalaşa yürüttüğü ve yapım hataları dolayısıyla 2019 yılında ertelenen teleskobun 18 Aralık tarihinde fırlatılacağı bildirildi. NASA ile Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Kanada Uzay Ajansı (CSA)'nın geliştirdiği James Webb teleskobu kuzey batı kıyısında bulunan Fransız Guyanası’ndaki Avrupa Uzay Üssü’nden, ESA’nın kargo roketi Ariane 5 ile uzaya gönderilecek.

FRANSIZ GUYANASI'NA ULAŞTI

NASA, teleskobun California Redondo Beach’te son düzenlemelerinin yapıldığını ve teleskobu uzaya taşıyacak Ariane 5 roketinin Fransız Guyanası’na ulaştığını duyurdu.

EVREN TARİHİNİN TÜM AŞAMALARINI İNCELEYEBİLECEK

James Webb Teleskobu, sahip olduğu ileri optik donanımlar sayesinde güneş sisteminden, görüntülenebilir en uzak galaksilere kadar evrenin tarihinin tüm aşamalarını inceleyebilecek.

YAPIM HATALARINDAN DOLAYI ERTELENMİŞTİ

Teleskobun daha önce 2019'da yapılması planlanan fırlatılışı, bazı yapım hataları nedeniyle 2021'e ertelenmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER