WhatsApp yakında kripto para ödemelerine başlayabilir

WhatsApp platformunun beta kodlarında ortaya çıkan Facebook Novi cüzdanına ait satırlar yakın dönemde USDP kripto parası üzerinden ödeme yapılabileceğini gösteriyor.

WhatsApp yakında kripto para ödemelerine başlayabilir

İnternet üzerinde milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp ticaret sektörünün de önemli bir dinamiği haline geldi. Ne var ki yaygın bir ödeme yönteminin entegre edilmemiş olması kullanıcıların farklı alternatifler aramasına sebep oluyor. 

WhatsApp ve kripto ödemeler

WhatsApp hali hazırda Brezilya ve Hindistan’da uçtan uca ödeme sistemini başlatmıştı. Daha çok üçüncü taraf sistemler üzerinden giden WhatsApp yakın dönemde kendi çözümüne geçiş yapabilir.  Facebook tarafından hayata geçirilen ve USDP kripto parası üzerinden gönderim yapabildiğiniz Novi dijital cüzdan uygulamasına ait izler WhatsApp beta kodları içerisinde bulundu. Daha önce de Novi entegrasyonu ile ilgili bazı sızıntılar gündeme gelmişti. 

Sadece ABD ve Guatemala’da test edilen Novi cüzdanı PAXOS firması ile ortak geliştirildi. PAXOS firması hatırlanacağı üzere PAX Gold kripto parasını ve sonradan ismi USDP olan PAX dijital dolarını tedarik ediyor. USDP çok yaygın değil ve bir kaç borsada işlem görüyor. 

WhatsApp kesin olarak ne zaman Novi cüzdan entegrasyonunu duyuracak bilinmiyor. Bununla birlikte Novi cüzdanının yaygınlaşması WhatsApp için de yaygın bir ödeme yöntemi olacağı anlamına geliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER