Nesli tükenmekte olan penguenler öldü!

Güney Afrika’da arı saldırısına uğrayan Penguenler telef oldu. Telef olan Penguenlerin nesli tükenmekte olan Güney Afrika Penguenleri olduğu bilgisine ulaşıldı.

Nesli tükenmekte olan penguenler öldü!

Gelen son dakika haberlerine göre Güney Afrika'da nesli tükenme tehlikesindeki 63 penguen arı saldırısına uğrayarak telef oldu.

63 GÜNEY AFRİKA PENGUENİ ARI SALDIRISINA UĞRAYIP ÖLDÜ

Bölgeden gelen son dakika haberlerine göre Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town bölgesinde, nesli tükenmekte olan 63 Afrika penguen arı saldırısı sonucu telef oldu. BBC'nin haberine göre, Cape Town kenti yakınlarındaki Simonstown'da bir plajda, telef olmuş 63 Afrika pengueni bulundu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre Penguenler arı saldırısı sonucu telef oldu. Telef olan 63 Penguen’in ise nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bilgisine ulaşıldı. Yetkililer tarafından yapılan incelemelerde penguenlerin genellikle gözlerinin çevresinden sokuldukları bilgisi aktarıldı.

GÜNEY AFRİKA PENGUENLERİNİN HER GEÇEN YIL NESLİ TÜKENİYOR

Güney Afrika Milli Parklar Ajansı, ise bu nadir görülen olayın detaylı bir şekilde incelemeye alınacağını kamuoyuna duyurdu. Geçen hafta da bir Afrika pengueni, birden fazla arının saldırısına uğrayıp, ölmüştü. Nesli tükenmekte olan Afrika Penguenleri genellikle Güney Afrika ve Namibya kıyılarında yaşıyorlar. Güney Afrika Kıyı Kuşları Koruma Vakfı’nın açıkladığı verilere göre, 20. yüzyıl başlarında kıtada 3 ila 4 milyon Afrika pengueni yaşarken, son yıllarda bu nüfus 50 bin seviyesine kadar düşmüş durumda. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town bölgesinde, nesli tükenmekte olan 63 Afrika penguen arı saldırısı sonucu telef oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER