Alanya Polisi sokak hayvanlarını unutmadı

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Amirliği tarafından yapılan uyarıda soğuk günlerde sokak hayvanlarının unutulmaması gerektiği hatırlatıldı.

Alanya Polisi sokak hayvanlarını unutmadı


Yapılan açıklamada, “Soğuk günlerde sokak hayvanlarını unutmayalım! Çetin kış şartları insanları olduğu kadar hayvanları da etkiliyor. Soğuk kış günlerinde aç kalan başta serçe, kedi, köpek gibi sokak hayvanlarının yaşama mücadelesine siz de yardımcı olabilirsiniz. O minik canların yaşaması için sizin de yapacağınız çok küçük şeyler olduğunu unutmayın. Kış boyunca yemek artıklarını çöpe atmayın. Hayvanların yemesi için eski kapların içinde çöp kutularının kenarlarına ve hayvanların yiyecek arayacağı yerlere koyun. Sadece kedilere, köpeklere değil, tüm hayvanlara yardım elini uzatmalıyız” ifadelerine yer verildi.



‘KUŞLAR İÇİN CAM KENARINA EKMEK KOYUN’



Aynı zamanda ekipler açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: “Kuşlar için, cam kenarına ekmek koyun. Kuşlar, kedi ve köpekler gibi yaklaşmazlar ama onlar için balkonunuza, pencerenizin önüne ekmek kırıntıları serpebilir ya da bahçenizdeki ağaçlara ekmekler asabilirsiniz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER