Bebek pudrasının cilde yararları

Bebek pudrası özellikle pişikleri geçirmek, önlemek için bebeklerde kullanılıyor. Bebek pudrasının tek kullanım alanı ise bebek cildi değil! Yetişkinlerde de özellikle cilt için bebek pudrasının önemli faydaları bulunuyor. İşte bebek pudrasının cilde yararları ile ilgili detaylar!

Bebek pudrasının cilde yararları

BEBEK PUDRASININ CİLT İÇİN FAYDALARI NELER?

Bebek pudrasının cilde faydaları yetişkinlerde net sonuçlar veriyor! Dermatologlar ve güzellik alanında uzman kişiler birçok test yaparak bebek pudrasının etkilerini ayrıntılı olarak gözlemliyorlar.

Bebek pudrasının yararları ise şunlardır:

  • Yağlı ciltlerde parlamayı önler, azaltır
  • Aşırı yağlı cilt yapısında fondöten sabitleyici olarak kullanılır
  • Yüz bölümünde terlemeyi önlemek için kullanılır
  • Sivilceleri kurutmada etkilidir
  • Lekeleri yok eder
  • Cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlar
  • Bebek pudrası fırçayla makyajın üzerine dağıtılabilir (Daha uzun süre kalıcı olması için)
  • Cildi nemlendirir
  • Cildi yumuşatır
  • Ağdadan önce sürülür; acıyı ve tahrişi azaltır

Bebek pudrası cilt için faydalıdır; yüz bölgesinde de etkili sonuçlar alınabilir. Özellikle makyaj sabitleme ve sivilce lekelerini gidermede istenen neticeye ulaşmak mümkündür.

BEBEK PUDRASININ YÜZE UYGULANMASI SAKINCALI MI?

Bebek pudrasının cilde yararları oldukça fazla ancak yüze uygulamada çekinceleri olan kişiler de bulunuyor. Bebek pudrasının yüze sürülmesinde herhangi bir sakıncalı durum yoktur.

Cilt hastalıklarında doktorlar da sıklıkla bebek pudrası kullanmayı tavsiye ederler. Bebeklerde de yetişkinlerde de kullanım için sorun bulunmuyor.

BEBEK PUDRASI MASKESİ NASIL HAZIRLANIR?

Bebek pudrası maskesi ile her gün düzenli olarak cilt bakımı yapmak mümkündür! Özellikle ciltteki kurumalar için bu maske nemlendirici niteliğinde olacaktır. Sürekli kozmetik ürünlere ve nemlendiriciler para vermek yerine bebek pudrası kullanarak da istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Bebek pudrası maskesini hazırlamak çok basittir; 1 tane yumurta akı ile 1 tatlı kaşığı bebek pudrası gerekiyor. Yumurta akı ile bebek pudrasını bir kapta iyice çırpın. Karışımı hazırlayınca bu maskeyi yüzünüze sürün.

Maskeyi yüze uygularken oval hareketlerle işlemi yapmanız çok daha iyi sonuçlar almanızı sağlar. Bebek pudra maskesi yaklaşık bir 10 dakika yüzde kalmalıdır. Son aşamada ise ılık suyla maske iyice temizlenmelidir.

Maskenin cilde etkisi gün boyunca sürecek canlı ve nemli bir görünüm!

BEBEK PUDRASI İLE CİLTTEKİ SİVİLCELER NASIL KURUTULUR?

Bebek pudrasının cilde yararları arasında sivilceleri kurutması özelliği de bulunuyor. Birçok kişi sivilce sorunundan ve bıraktıkları izlerden şikayetçi ancak bebek pudrası ile bu problemleri yok edebilirsiniz.

Yağlı sivilceler için bebek pudrası maskesi hazırlayabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı gül suyu ile bir yemek kaşığı bebek pudrasını karıştırın. Maskeyi sürerken oval hareketlerle yedirmek önemlidir. Yüzde 15 dakika beklemelidir; sonra bol ılık suyla temizlenmelidir.

Maskenin ardından nemlendirici sürerseniz etkiyi arttırırsınız. Ayrıca sivilceler için 2 tatlı kaşığı bebek pudrası, 3 adet ezilmiş aspirin ve 2 tatlı kaşığı oksijenli su karışımını da hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri karıştırın, cildinize sorunlu bölgelere oval hareketlerle maskeyi iyice yedirin. Bekleme süresi 15 dakikadır. Son olarak bol ılık suyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER