Bu yöntemler saç dökülmesini önlüyor!

Aşırı işlem gören saçlar sağlıklı yapısını kaybedip dökülmeye yüz tutuyor. Peki saç dökülmelerinde ne yapılmalı? Saç dökülmesi nasıl durdurulur? Detaylar haberimizde…

Bu yöntemler saç dökülmesini önlüyor!

Saç dökülmesi çoğu kişinin hayatında büyük bir problem oluşturuyor. Kimyasal şampuanlar saç köklerini zayıflatarak dökülmelere sebebiyet veriyor. Aşırı işlem gören saçlar da sağlıklı yapısını kaybedip dökülmeye yüz tutuyor. Peki saç dökülmelerinde ne yapılmalı? Saç dökülmesi nasıl durdurulur?

ISIRGAN MUCİZESİ

Saç dökülmesini önleyen bitkilerden biri de ısırgan otudur. Isırgan otu saç dökülmesini engellemenin yanı sıra saçların yeniden çıkmasına da fayda sağlar. Besleyici mineralleri içerisinde barındıran ısırgan otundan kürler hazırlayarak saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.

ÇÖREK OTU YAĞININ FAYDASI

Çörek otu yağı vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Saç dökülmesi sorunlarında çörek otu yağına da başvurulmalıdır. Çörek otu yağını doğrudan saçlarınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

BİBERİYLE SAÇLARINIZI GÜRLEŞTİRİN

Saç dökülmesi tedavisinde biberiye oldukça etkili bir tedavi bitkisidir. Biberiye, saç köklerini canlandırarak saçların gürleşmesini sağlar. Bunlara ek olarak saç derisini temizleyerek arındırır.

1 yemek kaşığı zeytinyağına 3-4 damla biberiye yağı ekleyin. Ardından elde ettiğiniz karışımı saç derinizden başlayarak saç uçlarınıza kadar uygulayın. 1 saat saçlarınızda bekletin ardından durulayın.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER