Büyük kalçalı kadınları bekleyen tehlike ne?

Büyük kalça imrenilen bir gerçekliktir. Kim Kardashian başta olmak üzere birçok ünlünün de tercih etitği büyük kalça aslında bir hastalığın habercisi.

Büyük kalçalı kadınları bekleyen tehlike ne?

Kadınlar büyük kalçalı olmak ister. Ancak yapılan araştırmalar büyük kalçanın aslında o kadar ideal olmadığını gösteriyor.

DİYABET RİSKLİ GRUBA GİRİYORLAR

Virginia Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından başlatılan beş yıllık bir araştırma, vücut yağlarıyla ilgili daha önce görülmemiş bir ayrıntı ortaya koydu. KLF14 geni taşıyan kişilerde diyabet riski yüksek olabilir. Bu gen kan şekeri kontrolünü etkileyen yağ dağılımı ile daha büyük kalçaya sebep oluyor. Jessica Rabbit, Marilyn Monroe, Kim Kardashian ve ihtişamlı kalçalarıyla ünlü olan kadınlar bu vakte dek en iyi cazibe işaretleri olarak görüldü. Fakat kıskanılan bu büyük kalçalar kadınlarda tip 2 diyabet riskini yükseltiyor. KLF14 geninin yağ hücreleri üstünde benzersiz bir dramatik etkisi var. Gen, kalçaların daha büyük olmasına sebep oluyor bu da kan şekerinin kontrol edilmesini imkansızlaştırıyor.

GENETİKSE OLUYOR

Ancak, Virginia Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki çalışmacılar, bu etkinin, geni annelerden devralan kadınlarda izlendiğini iddia ediyorlar. Gen çeşitliliği, özellikle karın ve kalça yağ dağılımını etkiliyor. Çalışmacılar, yağ hücrelerinin meydana gelme biçimindeki bu kusurun, kadın bedenlerinin kan şekerini kullanmada daha fazla problem yaşadıkları manasına geldiğini ifade ediyorlar. Çalışmaya katılan Türk doktor Mete Civelek şöyle açıklıyor: ''Şans eseri, bu genin risk versiyonunu annenizden miras alırsanız, tip 2 diyabet için yüksek risk altındasınız anlamına gelir. Fakat, bu keşifle diyabet riskini azaltabilecek methodlar üstünde çalışıyoruz ”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER