Evinizdeki küf sinirlerinizi ve gözlerinizi bozuyor!

Yapılan araştırmalar küfün birçok hastalığın sebebi olduğunu ortaya koydu. Baş ağrısı ve gözlerde bozulmaya kadar çok çeşitte hastalığın küfün sebep olduğunu birçok insan bilmiyor.

Evinizdeki küf sinirlerinizi ve gözlerinizi bozuyor!

Birçok insan birçok hastalığın en büyük nedeninin evde zararsız görünen küf olduğundan habersiz. Oysa tahmin edilenden daha tehlikeli. İşte, küfün sebep olduğu hastalıklar...

YORGUNLUK VE ZAYIFLIK

Yorgunluk ve zayıflık çoğunlukla bozuk uyku düzeninin ve stresin göstergesi olarak tanınır. Ancak az tanınan bir hal olarak, evinizdeki küfler bağışıklık sisteminizi baskı altına alıyor olabilir. Yorgunluk ve zayıflık göstergeleriyle kendini gösteren bu baskılanma, bedeninizin daha kötü rahatsızlıklar karşısında savunmasız kalmasına neden olur.

BAŞ AĞRILARI

Eğer kronik baş ağrısından şikayetçi olmadığınız durumda, birden başınıza saplanan ağrılar varsa, evinizdeki küflerden kurtulmaya başlamalısınız. Birden başa saplanan ağrılar, küf hastalığının en bilinen örneklerinden birisidir. Baş ağrıları, küf kaynaklı alerjik bir reaksiyonun işareti olabilir. Ayrıca maruz kaldığınız küfler zamanla sinüslerinize zarar vererek bu ağrılara neden olur.

KARIN AĞRISI

Vücut tarafından çok rahat bir biçimde emilebilen küf, rahatlıkla kana karışır. Kana karışan küfler, yaşamsal organlarınızı negatif bir biçimde etkiler. Birden başlayan ishal, devamlı karın ağrısı ve kasılmalar kana karışan küfün neden olabileceği etkilerden bazılarıdır. Eğer beslenme düzeninizden şüphelenmiyorsanız, bu problemlerin kaynağı evinizdeki küfler olabilir.

DAVRANIŞ DEĞİŞİMLERİ

Sinir sistemini etkileyerek beynin fonksiyonlarını kısıtlayan küfün bir etkisi de davranışlar üstünde görülür. Geçerli bir neden olmaksızın kendinizi birden sinirlenmiş veya şiddete eğilimli duygular içinde buluyorsanız, zaman kaybetmeden bir doktora başvurmanızın zamanı gelmiş demektir.

GÖZLERDEKİ BOZULMA

Pek çok insan gözlerindeki kızarıklığı, yanmayı ve kaşınmayı alerjik reaksiyon olarak isimlendirip, üzerinde durmaz. Küf de alerjik bir madde olduğu için aslında bu haksız bir görüş sayılmaz. Ancak küf sebebiyle alerjik reaksiyonlar bekletmeye gelmez. En kısa vakitte hekime görünmelisiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER