Anemi hastalarının tüketmesi gereken besinler

Anemi, düşük kırmızı kan hücresi sayımı ve düşük kan oksijen seviyelerine yol açan, demir, folik asit ve B12 vitamini eksikliğinin neden olduğu bir beslenme yetersizliğidir. Peki anemi hastası olan kişiler nasıl beslenmeli? Herhangi bir diyet programı uygulamaları gerekir mi? İşte anemi için besin önerileri.

Anemi hastalarının tüketmesi gereken besinler

Belirtileri yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, soğuk el ve ayaklar, göğüs ağrısı, hafıza sorunları, düşük tansiyon ve saç dökülmesi olarakbilinen Aneminin, kan kaybı (kadınlarda menstrüasyon sırasında),eritropoietin (böbrekler tarafından üretilen bir hormon),hamilelik, zayıf beslenme ve lösemi düzeylerinde azalma gibi birçok nedeni vardır. Peki anemi hastası olan kişiler nasıl beslenmeli? Bu sorunun cevabı haberimizde.

ISPANAK

Ispanak lif, kalsiyum, demir, beta-karoten ve A, B9, E ve C vitaminleri bakımından zengindir. Cup bardak ıspanağı 1 bardak suda kaynatın ve en sevdiğiniz baharatları ekleyin. Bu basit çorba, 3,2 mg demir içerir (bu, kadınlar için önerilen günlük miktarın% 20'sidir). Ispanakları 3 dakikadan fazla kaynatmadığınızdan emin olun çünkü yapraklar demir emilimine yardımcı olan oksalik asidi kaybeder. Ayrıca aşağıda listelenen iki tarifİ de deneyin.

1. İşlem:

  • Ispanak, brokoli, su teresi, lahana ve kereviz doğrayın.

2. İşlem:

  • Bir bardak organik ıspanak suyuna 2 tatlı kaşığı çiğ organik bal ekleyin.
  • Anemiden kurtulmak için günde en az 1 kere 40 gün boyunca içilir.

PANCAR VE ELMA SUYU

Elmalar demir bakımından zengindir ve pancarda folik asit, lif ve potasyum bulunur. Günde 2 elma ve 2 pancar yiyin. Pancar kabuğu, en yüksek besin konsantrasyonunu içerir. Pancarları fırında pişirin ve ocakta soyup kızartın. Şimdi kabuğunu çıkarabilir ve kabuğuyla yiyebilirsiniz.

Süreci:

  • 1 bardak organik elma suyunu bir bardak organik pancar suyuyla karıştırın ve 2 çay kaşığı bal ile karıştırın.
  • Kandaki hemoglobin seviyesini artırmak için günde iki kez içilir.

MAYDANOZ

Maydanoz, demir, folik asit ve C vitamini bakımından zengindir. Yarım fincan taze maydanoz, yaklaşık 5.5 mg demir içerir. Vücudun çok hızlı bir şekilde demir emmesine yardımcı olan c vitamini bakımından zengindir. Çorbalarda, güveçte, sandviçte ve salatalarda kullanın ve aşağıdaki çay tarifini deneyin.

Süreci:

  • Bir bardağa taze veya kurutulmuş maydanoz koyun.
  • 2 bardak sıcak suya dökün.
  • 5 dakika boyunca dik.
  • Süzün, 1 tatlı kaşığı bal ekleyin ve içilir.
  • Günde 2-3 kez içilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER