Doğal banyo lifleri ile cildinizi güzelleştirin

Cilt sağlığı ve güzelliği için dikkatli bir şekilde cildin temizlenmesi gerekir. Temizlerken de hassas bir şekilde cilde zarar vermeden uygulanan doğal banyo lifleri kullanırsanız cildinizdeki güzelliği arttırmanızda faydası olacaktır.

Doğal banyo lifleri ile cildinizi güzelleştirin

Cilt sağlığı için kullandığımız malzemelerin önemi büyük. Cilt güzelliği ve sağlığı herkes için önemlidir. Peki cildinize ne kadar iyi bakıyorsunuz? Güzel bir cilde sahip olmak için ne yapmak gerekli? Güzel bir cilde sahip olmanın en önemli kuralı cildin doğru bir şekilde ve tam olarak temizlenmesidir. Cildi temizlerken fazla yağ ve kirden arındırmak için doğru malzemeleri tercih etmeniz cilt güzelliği için en önemli adımdır. Işıl ışıl ve pürüzsüz bir cilt için doğal banyo liflerinin gücünü keşfetmeye ne dersiniz? Yoğun, yumuşak ve kadifemsi bir dokuya sahip olan ve vücut bakımında harikalar yaratan doğal banyo liflerinin nasıl elde edildiğini, vücut bakımına sağladığı faydaları gelin birlikte öğrenelim.

Sürdürülebilir yüz ve vücut bakımında deniz süngerleri, yüzyıllardan bu yana önemli bir yer tutar. Cilt için sayısız faydaları olan bu küçük deniz canlıları, uygun koşullarda işlendikten sonra lif haline dönüştürülür. Son zamanlarda banyolarımızın baş tacı olan doğal kabak lifleri ise hem kullanıcı dostu hem de çevre dostu olduğundan, popülaritesi bir hayli artmış durumda. Özellikle bebekler ve hassas cilde sahip olan kişiler için doğal banyo lifi, güvenle kullanılan, vücuda zarar vermeden temizleme işlemi yapan vazgeçilmez bir banyo malzemesidir.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/z0aZqKq7JwAMkcHQuDj4Ny4k09ux2PLN-body.jpg

DOĞAL BANYO LİFİNİN KAYNAĞI NEDİR?

Çok hücreli bir organizma olan deniz süngeri, okyanus tabanında yetişir. Sindirim, sinir ve dolaşım sistemleri olmayan bu canlılar, suyun dolaştığı gözeneklere ve kanallara sahiptir. Bu kanallar yoluyla oksijen ve faydalı maddelerle dolup taşar. Kaynağı deniz süngeri olan organik banyo liflerinin ya da toprakta yetiştirilen kabak liflerinin, vücut bakımında en çok tercih edilen ürünlerden olması da tamamen doğal yapılarından kaynaklanır. Çünkü vücudumuzda ve yüzümüzde, boya ve paraben gibi maddeleri içeren ürünleri kullanmak istemeyiz. Ne kadar doğal bir banyo lifi kullanırsak, cildimizi de o kadar sağlıklı ve güzel tutabiliriz.

DOĞAL BANYO LİFLERİ NASIL ELDE EDİLİR?

5000 çeşit deniz süngerinden sadece 12’si banyo lifi kullanımı için hasat edilebilir. Bitki olarak büyüyen, üreyen ve hayatta kalan bu deniz canlıları, usulüne uygun şekilde toplanır. Binlerce yıldır tedavi ve bakım amacıyla kullanılan deniz süngerleri, hiçbir zararlı madde enjekte edilmeden kullanıma hazır hale getirilir. Doğal banyo lifleri biyolojik olarak parçalanabilir. Bu da yapısında sert kimyasallar, yapay bileşenler veya toksinlerin bulunmadığı anlamına gelir. Doğal banyo lifleri arasında en popüler olanlardan biri de kabak lifi diyebiliriz. Toprakta, bol nemli ve doğal ortamda yetiştirilen kabak lifi, tamamen organiktir. Kabak lifini rutin olarak kullandığımızda, cildimiz nefes alır, hijyenik, sağlıklı ve tertemiz olur.

DOĞAL KABAK LİFİ İLE VÜCUDUNUZA İYİ BAKIN

Kabak lifinin su aldıktan sonra yumuşacık olan dokusu, cilde zarar vermeden temizleme işlemi gerçekleştirir. Kabak lifiyle vücut bakımı yaptığımızda, ölü cilt hücrelerinin kolayca yok olduğunu fark ederiz. Bu doğal lif çeşidinin diğerlerinden farkı ise daha uzun ömürlü olması ve kolayca arındırılmasıdır. Kan dolaşımını hızlandırmaya da yardımcı olan kabak lifi, selülit problemlerine bile çözüm sunabilir!

DOĞAL BANYO LİFLERİNİN VÜCUT BAKIMINDAKİ FAYDALARI

Doğal banyo liflerinin faydalarından söz etmeden önce, bazı yapısal özelliklerine değinelim;

- Emicidir

- Organiktir

- İyi şekilde köpürür

- Son derece yumuşak bir forma sahip

- Kolay şekilde tutulabilir

- Küf ve bakteri gelişimini engelleyen enzimler içerir

- Sentetik süngerlere oranla daha uzun süre dayanır

- Hassas ciltler ve bebekler için de uygundur

- Hipoalerjeniktir

Banyo ve vücut bakımında sıra dışı deneyimler sunan doğal banyo liflerinin faydaları;

- İçerdiğini magnezyum, sodyum, demir, çinko gibi bileşenler sayesinde vücudumuzu besler ve güzelleştirir.

- Vücudumuzu en iyi şekilde temizleyip, bakım yapar.

- Ölü cilt hücrelerini derinlemesine temizler, arındırır, daha taze ve genç görünmemizi sağlar.

- Kolay köpürür, suyu emer ve köpüğü tutar. Bu nedenle çok su ve temizleyici kullanmamıza gerek kalmaz.

- Doğal banyo lifi, kendi başına bir temizleyici özelliğine sahiptir. Sabuna ihtiyaç duymadan da vücut temizliğine yardım edebilir.

- Hem vücut hem de yüz temizliği ve bakımında kullanılabilir.

- Yumuşak dokusu sayesinde cildimizi tahriş etmeden temizlik işlemi gerçekleştirir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER