Yoga ile ideal kilona kavuş

Yoga, özellikle son dönemlerin en popüler egzersizlerinden biri haline geldi. Vücudunuz geliştirirken bir yandan da ruhunuzu dinlendirdiğiniz yoga egzersizleriyle zayıflamak mümkün mü? İşte cevabı…

Yoga ile ideal kilona kavuş

Meditasyon hareketlerinden oluşan yoga, son dönemlerin en gözde egzersizlerinden biri. Peter Kelder’in, ‘Tibet’in Gençlik Pınarı’ kitabında yogayı yaşamın mucizesi olarak adlandırır. Peki bu mucizevi yoga egzersizleri zayıflatır mı? Merak edenler için araştırdık.

YOGA ZAYIFLATIR MI?

Yoga egzersizleri zihinsel gevşemeye yardımcı olurken, vücutta bulunan 5 elementi uyarır. Tüm vücudu hareke geçiren yoga egzersizlerinde kilo vermenize yardımcı olacak üç temel yöntem vardır.

1.Kalori Yakma

Kilo vermek kalori ile doğru orantılı bir durumdur. Aldığınız fazla kalorileri her gün uygulayacağınız egzersizlerle yakarsanız zayıflarsınız. Yoga ile fazla kalori yapmanız mümkün.

2. Kas bakımı

Kilo vermeden en sıkıntılı durum, kas kaybı yaşamak. Kas genelde yağdan fazla kalori yakar. Yoga ise mevcut kas kütlenizi korumaya yardımcı olur.

3. Stres azaltıcı

Vücuttaki stresi kontrol altına almada en etkili yöntemlerden biri olan yoga egzersizleri, daha sakin ve iyimser hissetmenize neden olur. Bu durumda kilonuza etki ede.

Stresli olduğunuz durumlarda vücudunuz normalden daha yüksek seviyelerde stres hormonu üretir. Stres hormonu seviyesinin yükselmesi, açlık hissini artırır ve kişiyi abur cubur yemeye sürükler. Aynı zamanda da uyku düzenini bozarak kilo alımına neden olabilir.

HANGİ YOGAYI YAPACAĞINIZ ÖNEMLİ

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/rwynGdVbOogSAWidFLxWTZuvmk7uDIur-body.jpg
 

Her yoga türü vücuda saysız etki sağlar. Fakat siz özellikle kilo vermek üzere çalışmak istiyorsanız, kilo vermeye yardımcı bir yoga türü denemelisiniz.

Kilo Vermeye Yarayan Yoga Türleri

Vinyasa: Vinyasa, nefes başına bir hareketten oluşan bir yoga türüdür. Yoga derslerinin çoğu Vinyasa tarzında yapılır. Hem yeni başlayanlar hem de ileri düzey yogiler için harika bir seçenektir.

Hot yoga: Hot yoga, sıcaklığın özel bir derecede sabitler ve vücudu terleyerek şekillendirmeye yardım eder.

Ashtanga: Ashtanga, Vinyasa gibi akıcı bir yoga şeklidir. Ancak bu tarzda, her nefeste yeni bir poza geçmek yerine birden fazla nefes için bazı pozlarda kalmanız gerekir.

Hatha: Hatha, bir sonrakine geçmeden önce her pozu birden çok nefes için tuttuğunuz Vinyasa'nın daha yavaş bir versiyonudur. Bu pozları daha uzun süre tutmak, gücünüzü korumanıza katkı sağlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER