Stresi önleyen 8 bitki çayı

Panik atak beklenmedik anda gelen bir kaygı bozukluğudur. Peki, panik atak tedavisinde yardımcı öğeler olarak bilinen bitki çaylarını nasıl tüketmeliyiz. Panik atağa iyi gelen bitki çayları nelerdir?

Stresi önleyen 8 bitki çayı

Panik atak beklenmedik anda gelen bir kaygı bozukluğudur. Panik atak geçiren kişi kalp krizi yaşadığını düşünerek nefes alamadığını ifade eder. Kişi negatif duygulara sürükleyen bu ruhsal rahatsızlık ortalama olarak 15 kadar sürebilir.

Panik atak yıl içinde 2 ya da 3 defa yaşanabilir. Korku nöbeti olarak da isimlendirilen panik atak hemen hemen her bireyde ve her yaş grubunda kişide görülebilir. Panik atak geçiren kişilerin zaman kaybetmeden psikolojik destek almaları gerekmektedir. Peki, panik atak tedavisinde yardımcı öğeler olarak bilinen bitki çaylarını nasıl tüketmeliyiz. Panik atağa iyi gelen bitki çayları nelerdir?

PANİK ATAĞA BİTKİSEL ÇÖZÜM!

- Lavanta sinirleri kontrol altına alan ve dengede tutan bir bitkidir. Lavanta etrafa yaydığı koku ile ruhsal doygunluk yaratmaktadır. 1 fincan lavanta çayı içmenin faydalarını hissedeceksiniz.

- Panik atağa en iyi gelen bitkilerden biri hiç tartışmasız ekinezyadır. Sakinleştirici etkisi yüksek olan bu bitki, ruhsal gerginliğin önüne geçmektedir. Aynı zamanda panik atak sırasında vücudun kasılmasını önleyen ekinezya gün içinde bitki çayı formunda tüketilmelidir. Düzenli tüketim sayesinde stresi ve korkuyu kendinizden uzak tutabilirsiniz.

- Rezene çayının rahatlatıcı etkisi hem ruhunuzu hem de bedeninizi gevşetecektir. Endişeli durumlarda kurtarıcı çay olarak akıllara gelen rezene çayı, kan dolaşımını düzenleyerek sinirlerin yatışmasını sağlar. Eğer panik atak geçireceğinizden kuşkulandıysanız ya da çevrenizde panik atak geçiren biri varsa hemen 1 fincan rezene çayı hazırlayın.

- Sinir hücrelerini uyararak kişinin kendisini daha rahat hissetmesini sağlayan gergin anların kurtarıcı kahraman bitkisi papatya, kasılma ve gerilme gibi durumların önüne geçiyor. Papatya çayını sabah ve akşam olmak üzere tüketebilirsiniz.

- Melisa çayını tüketerek gergin dakikalardan kurtulabilirsiniz. Antioksidan içeren melisa çayı vücudu arındırma görevi görür.

- Kuşburnu çayının panik atan üzerinde de etkisi büyüktür, kan dolaşımına destek olan kuşburnu panik atağın gergin etkilerini de hafifletmektedir. Ansızın gelen korku ve endişeli durumlar karşısında 1 fincan kuşburnu çayı tüketmek sizi daha sakin hissettirecektir.

- Mentol deposu olan nane, solunumu rahatlatıcı etkisiyle panik atak durumlarında nefes almayı kolaylaştırır. Nane sinir hücrelerini uyararak daha huzurlu hissetmenizi sağlayacaktır. Nane çayı tüketmeye özen göstermeniz tavsiye edilir.

- Mate çayı sinir sistemini rahatlatan etkili bir bitki çayıdır. Mate çayı sizi kısa sürede sakinleştirici bir etkiye sahiptir kaygı ve endişe hissettiğiniz anlarda taze mate çayı içerek daha huzurlu hissedebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER