Sosyal izolasyon döneminde okunabilecek en sürükleyici kitaplar

Koronavirüs pandemisi yüzünden kendisine sosyal izolasyon uygulayarak evden çıkmayan okurlarımız için en sürükleyici kitapları listeledik.

Sosyal izolasyon döneminde okunabilecek en sürükleyici kitaplar


Hep kitap okumak isteyip buna vakit bulamayanlara bir fırsat niteliğinden olan corona günleri en iyi şekilde değerlendirilmeli. Tüm dünyada etkisini sürdüren coronavirüs salgını nedeniyle mecbur olmadıkça evden çıkmadığımız şu günlerde "ne okusam" diye düşünenler için bir kitap listesi hazırladık. İşte en çok beğenilen ve en sürükleyici kitaplar...

DIŞA YOLCULUK

Annesini küçük yaşta kaybeden, halalarının gözetiminde büyüyen Rachel Vinrace, amcası Richard ve ona "nasıl yaşayacağını" öğreten yengesi Helen'ın eşliğinde, babasına ait Euphrosyne gemisiyle Güney Amerika yolculuğuna çıktığında yirmi dört yaşındadır. Kapalı bir çevrede yetişen, son derece duyarlı ve sorgulayıcı bir kişiliğe sahip Rachel, gemide genç yazar Terence Hewett'le tanışır ve duygusal bir ilişki yaşar.

MUHTEŞEM GATSBY

20. Yüzyıl Amerikan edebiyatının en iyi romanlarından biri olan kitapta eğitimsiz bir aileden gelen yoksul Jay Gatsby, kendini baştan yetiştirir. Servet ve güç kazanarak yeni umutlar ve başlangıçlar vaat eden bir hayatın eşiğine gelen bu gizemli milyonerin tek dürtüsü saplantı haline getirdiği ilk aşkı Daisy'ye kavuşmaktır. Ama geçmiş geçmiştir ve tekrar edilmesi mümkün değildir. Gatsby'nin uğradığı yıkım, Amerikan Rüyası'nın da çöküşüdür.

YILLAR

Yıllar, tipik bir İngiliz orta sınıf ailesi olan Pargiter'lerin 1880'lerden başlayıp 1930'ların sonuna uzanan hikâyesine odaklanıyor. Viktorya dönemi yasakları, ataerkil toplumun baskısı, Birinci Dünya Savaşı, kapitalizm ve üzerinde güneş batmayan bir "İmparatorluk"un altında ezilen üç kuşağın bireylerini birbiri ardına sahneye çıkartıyor.

KÖY

Nobel ödüllü Amerikalı yazar William Faulkner'ın (1898 - 1962) Snopes ailesi üzerine üçlemesinin ilki olan Köy'de kurnaz ve enrikacı Flem Snopes, akrabalarıyla birlikte, Frenchman's Bend köyünü yavaş yavaş ele geçirmeye başlar. Köy, Snopes klanı bir anlamda ABD'de "kalın enseli" adı verilen taşralı orta sınıfın ortaya çıkışının ve yükselişinin hikayesidir.

BENİ ASLA BIRAKMA

Time tarafından İngilizce yazılmış en iyi 100 roman listesine alınan kitapta, yatılı okul Hailsham'ın öğrencileri, bahçe duvarının arkasındaki karanlık ormandan çok korkarlar. Hafta sonları veya tatillerde evlerine gitmez., Hailsham'dan önceki yaşamlarını hatırlamazlar. Dış dünyayla bağlantıları yoktur. Öğretmenler değil, gözetmenler tarafından eğitilirler. Spor ve sanata büyük önem veren gözetmenler, Hailsham öğrencilerine sürekli özel olduklarını hatırlatır ve bedenlerine çok iyi bakmaları gerektiğini tekrarlar.

BURUKTUR GECE

F. Scott Fitzgerald'ın, 1934'te yayımlanan ve tamamlayabildiği son romanı olan Buruktur Gece, tüm hayatını bir kadına adayan bir erkeğin adım adım tükenişini anlatıyor. Herkesin imrendiği, görür görmez âşık olduğu Dick ve Nicole Diver çiftinin ilişkisi, kimsenin tahmin edemeyeceği kadar çetrefillidir. Nicole'ü bir anlamda Dick var etmiştir ve şimdi, aklıselimle delilik arasında gidip gelen süreçte, kendi benliğini kaybetmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER