Avrupa'nın ilk çölünden kötü haber: Çöl korkutucu derecede büyüyor

Her yazın ardından Rusya'nın güneyindeki Kalmıkya Cumhuriyeti'ne yolculuk yapan bilim insanı Svetlana Bodzhaeva, Avrupa'nın ilk çölünün hızla büyüdüğünü söyledi.

Avrupa'nın ilk çölünden kötü haber: Çöl korkutucu derecede büyüyor

İklim değişikliği artık tartışılmaz bir gerçek. Kutuplardaki büyük buz kütleleri her gün eriyip yok olurken, çöller de aynı hızla büyüyor. Geçtiğimiz günlerde de Avrupa'nın ilk çölü olarak geçen bölgeden kötü bir haber geldi.

Her yaz Rusya'nın güneyindeki Kalmıkya Cumhuriyeti'ne yolculuk yapan bilim insanı Svetlana Bodzhaeva, orada Avrupa'nın ilk çölü olarak geçen bölgeyi ziyaret ediyor. Kurak arazi yönetimi konusunda uzman olan Bodzhaeva, bu bölge ile ilgili kötü bir haber verdi.

Söylediğine göre bu bölgedeki kumlar son iki yılda iki katından fazla artmış durumda. Bu da çölün büyüdüğünü gösteriyor. Bu çölleşme bu şekilde büyümeye devam ederse, bölgeye yakın bir yerde bulunan Bergin köyünün tamamen kumla kaplanacağı anlamına geliyor.

Ayrıca bölgede çalıların da artık yok olması sebebiyle hayvanclılıkla geçinen köy halkı, bu geçiminden de mahrum kalmaya başladı. Civardan bir köylünün söylediğine göre geçtiğimiz yıl 25 hayvanın yarısından fazlasını kaybetmişler. Bölgeye ait görselleri aşağıdaki galeri bölümünde bulabilirsiniz. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER