Tüm cilt sorunlarına deva! Limon ile gelen güzellik...

Cilde sağladığı faydalar ile limon maskelerinin kullanım alanları çok çeşitli olarak göze çarpıyor. Limonun yararları nedir? Limon maskesi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Tüm cilt sorunlarına deva! Limon ile gelen güzellik...


Cilde sağladığı faydalar ile limon maskelerinin kullanım alanları çok çeşitli olarak göze çarpıyor.  Limonu bu kadar faydalı kılan içerdiği vitaminler… Limon aktif bir bileşen olarak rol aldığı maskelerde çok fazla yararı barındırır.

CİLTTE LİMON MUCİZESİ

- Cilt rengini açar ve aydınlatır.

- Siyah noktaları giderir.

- Sivilce lekelerinin iyileşmesinde kullanılır.

- Cilt lekelerini önemli ölçüde azaltır.

- Hamilelik lekeleri de limon ile giderilebilir.

- Limon yağı ciltteki yağ oranını azaltır.

- Limon kabuğu saç rengini açar.

- Limonun kepek giderici özelliği de vardır.

- Limon suyu tırnakları kuvvetlendirir.

- Dudaklardaki çatlakları gidermeye yardımcı olur.

KIRIŞIKLARI GİDERİYOR!

Malzemeler

- 2 yemek kaşığı yeşil çay

- Bir tutam zerdeçal

- Yarım çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Malzemeleri küçük bir karıştırma kabına ekleyin ve iyice karıştırın.

Kullanılışı

İlk önce yüzünüzü iyice temizleyip kurutun. Pamuk yardımı ile karışımı yüzünüze uygulayın. Tüm yüzünüze uyguladıktan sonra 3 dakika kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra başka bir pamuk parçası daha kullanarak bir kat daha yüzünüze sürün. 10 dakika kurumasını bekleyin ve yüzünüzü soğuk suyla durulayın. Haftada bir bu maskeyi yapabilirsiniz.

IŞIL IŞIL BİR CİLDE SAHİP OLUN

Malzemeler

- Bir buçuk yemek kaşığı bal

- Yarım yemek kaşığı yumuşak tereyağı

- 1 yemek kaşığı limon suyu

- Yarım yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir kap içerisine koyun iyice karıştırın. Karışım cıvık olursa biraz daha bal ekleyin. Eğer çok katı olursa biraz daha limon suyu ekleyebilirsiniz.

Kullanılışı

Yüzünüzdeki tüm bölgelere karışımı sürün. 20 dakika bekledikten sonra bol su ile yıkayarak durulayın. Sonrasında cildinize losyon veya nemlendirici sürebilirsiniz.

YAĞLI CİLTLER İÇİN…

Cildiniz yağlı ve sivilceye meyilli bir ciltse bu maskeyi uygulamanız sizin yararınıza olacaktır. Yumurtanın beyazı cildinizdeki pH değerini düzenlerken bir yandan da sivilcelerin meydana getirdiği kırmızılıkları yok etmeye yardım eder. Limon da içerisinde bulunan asit sayesinde sivilce tedavi edici bir etki gösterir.

Malzemeler

- 1 yumurta beyazı

- 1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Ufak bir kabın içerisinde yumurta akını köpürene kadar çırpın. Taze sıkılmış limon suyunu da yumurta akının üzerine ekleyin.

Kullanılışı

Maskeyi kullanmadan önce yüzünüzü temizleyin. Parmak uçlarınızla maskeyi yüzünüze uygulayın. 15 dakika maskenin kurumasını bekleyin sonrasında ılık suyla yıkayarak durulayın. Bu maskeyi haftada 1 gece uygulayabilirsiniz.

KEPEK SORUNUNA SON!

Eğer saçlarınızda kepek sorunu yaşıyorsanız bu maske tam da size göre. Limon ve zeytinyağı mucizesi kafa derinizi nemlendirip dibinde pul pul oluşan yapıları engelleyecektir.

Malzemeler

- 2 yemek kaşığı limon suyu

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir arada iyice karıştırın.

Kullanılışı

Saçlarınızı hafif nemlendirip, karışımı saç diplerine ve saç derinize masaj yaparak sürün. Önceden biraz ısıtılmış bir havlu ile saçlarınızı sarın ve 20 dakika bekletin. Sonrasında saçlarınızı şampuan ile yıkayarak durulama işlemini gerçekleştirin. Haftada bir kere uyguladığınız bu maske ile kepeğin azaldığını ve yok olduğunu göreceksiniz.

DOMATESİN BEYAZLATICI GÜCÜ!

Bu maskeyi cildinizin rengini açmak için kullanabilirsiniz. Ciltteki renk bozuklukları ve ton değişiklikleri için de en ideal maskedir.

Malzemeler

- Yarım çay kaşığı limon suyu

- 1 yemek kaşığı bal

- 1 çay kaşığı domates lapası

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir kapta ezerek karıştırın ve yumuşak bir kıvam elde edin.

Kullanılışı

Maskeyi parmak uçlarınızla yüzünüze uygulayın. Maske yüzünüzde 10 dakika durduktan sonra ılık suyla maskeyi inceltin ve soğuk su ile maskeyi durulayın. Bu maskeyi haftada bir kere istediğiniz sonuçlara ulaşana kadar kullanabilirsiniz.

4 MALZEME İLE MUHTEŞEM SONUÇLAR…

Avokado içerisinde bulunan A, D ve E vitaminleri sayesinde cildinize yumuşatıcı bir etki sağlar. Yumurta beyazı da gözenekleri sıkılaştıracaktır. Bu sayede cildiniz hem yumuşak hem de sıkı bir yapıya bürünmüş olacak.

Malzemeler

- Olgun Avokado’nun 1/4’ü

- Yarım yemek kaşığı bal

- Yarım yemek kaşığı limon suyu

- Yumurta beyazının yarısı

Hazırlanışı

Bir çatal yardımı ile tüm malzemeleri ezin sonrasında karıştırın.

Kullanılışı

Yüzünüzü temizleyip kuruttuktan sonra maskeyi yüzünüze uygulayabilirsiniz. 15 dakika maske yüzünüzde durduktan sonra ılık su ile durulayın. Maskeyi ayda 1 kere uygulayarak cildinizin yumuşaklığını koruyabilirsiniz.

YARA İZLERİNİ İYİLEŞTİRİYOR

Yüzdeki çok derin olmayan yara izleri için kullanabileceğiniz bu maske içerisinde bulunan bal sayesinde cildinizin ihtiyacı olan beslenmeyi de sağlayacaktır. Ayrıca ciltteki karanlık noktalar için de bu maske etkili bir maskedir. Sivilcelerin oluşturduğu lekeler ve izler için de bu maske kullanılabilir.

Malzemeler

- 2 çay kaşığı saf bal

- Yarım çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Bal ve limon suyunu krem kıvamı elde edene kadar karıştırın.

Kullanılışı

Karışımı yüzünüze uygulayın ve 30 dakika bekleyin. Ilık suyla durulayın. Cildinizi daha yumuşak ve tazelenmiş hissettirecek bu maskeyi haftada 2 kere uygulayabilirsiniz.

SİYAH NOKTA PROBLEMİ SONLANIYOR

Ciltteki siyah noktalardan şikayetçi olmayan yoktur. Pratik uygulanma biçimi ile bu maske favoriniz olacak. 

Malzemeler

- 1 kase yoğurt

- 1 limonun suyu

Hazırlanışı

Bir limonun suyunu güzelce sıkın. Daha sonra bunu bir kase yoğurda dökerek güzelce karıştırın.

Kullanılışı

Hazırladığınız karışımı yüzünüze sürün. Limondaki asit gözlerinizi yakacağı için, gözlerinize değdirmemeye çalışın. 15 dakika kadar sonra kuruyarak gerildiğini göreceksiniz. Ilık bir suyla maskeyi yıkayarak çıkartın. Haftada 1 kere uygulayabileceğiniz bu maskenin siyah noktalarınızı söküp aldığını göreceksiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER