Göğüs sarkması engellenebilir mi?

Birçok kadının yaşı ilerledikçe karşılaştığı sorunlardan biri göğüs sarkmasıdır. Peki göğüs sarkması engellenebilir mi? İşte cevabı…

Göğüs sarkması engellenebilir mi?

Kadın vücudunda göğüs, doğumdan yaşlığa kadar en çok değişime uğrayan organdır. Bunun nedenlerinden biride yer çekimi kuvvetidir. Bütün vücudumuzda etkili olan yer çekimi kuvveti, hassas yapısından dolayı göğüslerde daha etkili olmakta. Bu sebepten dolayı birçok kadında özellikle yaşlılık döneminde göğüs sarkması görülür.

GÖĞÜS SARKMASININ NEDENLERİ NELERDİR?

Kadınlarda meydana gelen göğüs sarkmasının birçok nedeni vardır. Toplum arasında göğüs sarkmasına dair doğru bilinen birçok yanlış vardır. Peki nedir bu yanlışlar?

En yaygın bilinen yanlışlardan birisi, emzirmenin göğüs sarkmasına neden olduğu bilgisidir. Bilimsel çalışmalara göre emzirme döneminin göğüs sarkmasına neden olmadığı belirtilmiştir. Göğüs sarkmasına neden olan sanıldığının aksine emzirme değil, hamilelik döneminde alınan kilolardır. Doğum sonrası kilonuzu dengelediğiniz taktirde emzirme döneminde göğüslerde herhangi bir sarkma yaşamazsınız.

Genç yaşlarda göğüs sarkması yaşıyorsanız, bunun nedeni yanlış sütyen kullanımı ya da hiç sütyen kullanmamaktan kaynaklanıyor olabilir. Bir başka göğüs sarkması nedeni olarak aşırı kilo alıp verme durumudur. Deri yapısı gereği kilo aldıkça kolayca esner fakat daha sonrasında sıkılaşması o kadar kolay değildir.

Bir başka neden olarak egzersiz yapmamakta göğüs sarkmalarına neden olur. Yapılan egzersizler göğüs altındaki kasları çalıştırdığından, göğüslerin sarkmasını engeller. Sigara kullanımı ve güneşin zararlı ışınları da sarkmalara neden olabilir.

Yaş ilerledikçe vücudun doğal döngüsü olarak göğüslerde de sarkma görülebilir. Bu oldukça doğal bir durumdur.

https://img.cdn.haber365.com.tr/uploads/images/image/soDLrJAY6k7pIqnOgczWjOU7uSQGiD5h-body.jpg
 

GÖĞÜS SARKAMSI ENGELLENEBİLİR Mİ?

Göğüs sarkması dikkat edeceğiniz bazı durumlarla engellenebilir. Bu konulardan biri göğüs bakımı ve temizliğidir. Bunun için her gün göğüslerinizi yıkamalı ve soğuk su masajı yapmalısınız. Göğüsle uygulayacağınız soğuk su masajı, canlılık, dirilik ve sıkılaşma sağlayacaktır. Her gün birkaç dakika uygulayacağınız bu masajın oldukça faydasını göreceksiniz. Göğüste meydana gelen çatlamalara karşı nemlendirici kullanmayı ihmal etmeyin.

SARKIK GÖĞÜSLER SAĞLIK SORUNUNA NEDEN OLABİLİR

Sarkık göğüsler sırta yük bindireceğinde ilerleyen dönemlerde sağlık sorunların neden olabilir. Sırt ve boyun bölgenizde artmaya başlayan ağrılar hissediyorsanız muhakkak bir uzmana görünün.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER